Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-07-11 13:16:18 +0300 За какво трябва да се подготвим, когато очакваме две или повече бебета? Какво е различното при бременността с близнаци?

Какво е различното при бременността с близнаци?

Какво е различното при бременността с близнаци? 470 900
За какво трябва да се подготвим, когато очакваме две или повече бебета?
  1. Възможно е сутрешното гадене и умората да са по-изявени, тъй като тялото ви образува не една, а две плаценти и трябва да „работи“ повече, за да осигури благоприятна среда за двете бебета.
     
  2. Физическата активност не е чак толкова важна. При многоплодната бременност трябва да се вслушвате в сигналите, които ви дава организмът, повече от всякога. Ако той иска почивка, давайте му почивка. Ако се чувствате обездвижени и имате нужда от лек спорт или разходка, направете го, но не на всяка цена.
     
  3. Подгответе се за чести посещения при лекаря (1-3 пъти седмично). Многоплодната бременност крие своите рискове и усложнения, така че допълнителният мониторинг е задължителен.
     
  4. Много вода и витамини. Опитайте се да пиете по 16 чаши вода на ден – така ще забавите контракциите и ще предпазите тялото от обезводняване. Консултирайте се с лекаря си за подходящата за вашата бременност доза витамини.
     
  5. Подгответе всичко предварително. 60% от близнаците се раждат преждевременно (35-37 седмица). Така че се постарайте да сте готови с багажа си за болницата, детските столчета в автомобила и обзавеждането на бебешкия кът у дома не по-късно от 30-тата седмица.


Източник: sleepingshouldbeeasy.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори