Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-08-30 14:32:10 +0300 С какво се хранят всеки ден връстниците на децата ви в другите страни? Какво обядват в училище децата по света?

Какво обядват в училище децата по света?

Какво обядват в училище децата по света? 470 900
С какво се хранят всеки ден връстниците на децата ви в другите страни?

Финландия

Децата във Финландия получават безплатен обяд, осигурен от държавния бюджет, от далечната 1948 година насам. Малчуганите всеки ден могат да хапват риба, супа и зеленчуци. 

Индонезия

Родителите всеки ден осигуряват на децата си пресни плодове и зеленчуци, а в училищния стол се предлагат каши, ястия от бобови растения, спанак и кокосово мляко.

САЩ

31 млн. ученици в САЩ получават обяд, който е безплатен или на символична цена. Менюто е различно в различните региони, но бързата закуска преобладава.

Хондурас

Хондурас не е никак заможна държава и това неминуемо се отразява върху училищните порции. Местните компенсират липсата на изобилие с простички, но засищащи ястия, приготвени основно от боб, царевица и ориз.

Бразилия

Според местното законодателство поне 30% от продукцията, която купуват училищата, трябва да е произведена от локални фермери. Децата се хранят с пресни зеленчуци, плодове, месо, ориз и др.

Швеция

Децата избират между ориз, месо, риба и зеленчуци, а учителите биват насърчавани да се хранят заедно с учениците.

Чили

Страната има дългогодишни традиции в програмите за хранене в училище. Децата от по-бедни семейства получават по-калорична храна, която да компенсира липсата на достатъчно питателно меню у дома. В столовете се сервиват основно ориз и месо, както и плодове, зеленчуци и кисело мляко.


Източник: visualistan.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори