Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-09-12 14:18:27 +0300 5 съставки, нужни за оптималното развитие на бебето, и начините, по които да ги набавим. Какво трябва да включва менюто на бебето?

Какво трябва да включва менюто на бебето?

Какво трябва да включва менюто на бебето? 470 900
5 съставки, нужни за оптималното развитие на бебето, и начините, по които да ги набавим.

Всяка майка се стреми да предостави на детето си най-добрата храна за неговото развитие. И ако през първите 4-6 месеца майчиното мялко е напълно достатъчно, за да задоволи всички потребности на бебето, то след това нещата не са чак толкова прости.

Нека се запознаем със задължителните потребности на бебето по време на захранването, както и начините, по които можем да ги задоволим.

1. Желязо. То играе важна роля в производството на хемоглобин и спомага мозъчното развитие и паметта. Ще го откриете в бебешките каши, които са подсилени с желязо, както и в месото, рибата, яйцата, авокадото и спанака. 

2. Цинк. Той подпомага изграждането на защитни бели кръвни клетки, които да се борят с инфекциите и подпомага цялостното здравословно състояние. Съдържа се в бебешките каши и в месото.

3. Калций и Витамин Д. Калцият е нужен най-вече за развитието на здрави кости, а Витамин Д - за правилното му усвояване от тялото. През първата годинка бебето си набавя нужния калций с млякото. Витамин Д обаче трябва допълнително да се добави в менюто чрез риба и жълтъци.

4. Омега 3 мастни киселини. При бебетата те са ключови за развитието на мозъка и очите. Съдържат се в кърмата, както и в сьомгата и авокадото.

5. Витамини А, Б, Ц и Е. Тези четири витамина стимулират цялостното развитие на бебето - на мозъка, нервите, очите, кожата, имунната система и т.н. Морковите и сладките картофи са пълни с Витамин А, зелените зеленчуци, бананите и бобовите растения - с Б, доматите, ягодите и пъпешите - с Ц, а житните закуски и семената - с Е.


Източник: whattoexpect.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори