Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2021-08-11 16:44:23 +0300 Страхуваш ли се да изрежеш малките нокти на бебето си? Въпреки че ноктите на бебетата са по-меки и гъвкави от ноктите на възрастните, те все пак могат да причинят драскотини, затова се нуждаят от редовно изрязване. Как безопасно да се справим с изрязването на ноктите на бебето

Как безопасно да се справим с изрязването на ноктите на бебето

Как безопасно да се справим с изрязването на ноктите на бебето 470 900
Страхуваш ли се да изрежеш малките нокти на бебето си? Въпреки че ноктите на бебетата са по-меки и гъвкави от ноктите на възрастните, те все пак могат да причинят драскотини,  затова се нуждаят от ред

Не е необходимо да изрязваш ноктите на бебето си много често. Но имай предвид, че те растат доста бързо, така че е важно да ги изрежеш, когато е необходимо, без значение дали е минала една седмица или едва няколко дни. Можеш да използваш специални ножички или нокторезачка за бебета, или пила, с която просто леко да заоблиш ноктите на бебето, така че да премахнеш острите ъгълчета.

 

Как да се справиш с мисията:

  • Опитай да завършиш процедурата, когато мъничето ти е спокойно, сънливо или докато спи.
  • Увери се, че светлината е достатъчна, за да следиш внимателно какво правиш.
  • Работете с таткото в екип – единият държи (забавлява) бебето, докато другият изрязва ноктите.
  • Внимателно, но стабилно дръж пръстчето на бебето, за да избегнеш неволно порязване.
  • Изрязвай ноктите на крачетата под права линия, за да предотвратиш врастването на ноктите.
  • Разказвай нещо или пей на бебето докато изрязваш ноктите му.
  • Превърни задължението в игра.
  • Ако случайно порежеш кожата на бебето си и раничката прокърви, леко притисни със стерилна марличка, докато кървенето спре. Не използвай лепенка, защото бебето може да я глътне. Ако порязването те притеснява, консултирай се с личния лекар.

 

Бебетата са склонни да се надраскат случайно, защото нямат много контрол върху ръчичките и крачетата си. За да предпазиш бебето от това да се драска можеш понякога да му обличаш меки памучни ръкавици или чорапи. Но се увери, че то прекарва достатъчно време със свободни ръчички, за да изследва света около себе си.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори