Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-04-11 11:21:15 +0300 Важно е да знаем, че когато у детето има едно правилно и едно грешно поведение ние въвеждаме правилата, за да насърчим правилното такова. Как да въведем правила в отношенията с децата и какви да са те, за да подкрепят и децата и родителите

Как да въведем правила в отношенията с децата и какви да са те, за да подкрепят и децата и родителите

Как да въведем правила в отношенията с децата и какви да са те, за да подкрепят и децата и родителите 470 900
Статия на Академия за родители
Важно е да знаем, че когато у детето има едно правилно и едно грешно поведение ние въвеждаме правилата, за да насърчим правилното такова.

А когато едно дете не спазва дадено правило, много по-ценно е да видим кое е това нещо, което е по-важно за него от това да спазва правилото, отколкото само да напомним правилото.

 

Едно дете, което прави нещо, което не ни харесва, то не го прави, защото иска да ни ядоса. Много често децата знаят какви са правилата, които се опитваме да въведем, но те въпреки това не съумяват да ги спазват, защото това, което правят удовлетворява някоя тяхна потребност, която е по-важна от това да проявят съдействие или съгласие към правилото, което някой възрастен им посочва.

Децата изследват живота по начина, по който има смисъл за тях и ние сме заедно с тях и ги подкрепяме в това им начинание. Въпросът е дали не е по-добре да им създадем пространство, в което да успяват да се изразяват пълноценно по начина, по който е важен за тях.

Правилата, които се въвеждат трябва да работят, както за детето, така и за родителя. Децата, които са на възраст 2г. и нагоре  могат да бъдат въвличани в решения, които ги касаят. Важното е да се постигне някакъв баланс, който да крепи и родителя, и детето.

 

Цялото видео и всички съвети можете да видите тук:

 

Автор: Емилия Илиева

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори