Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-06-15 11:48:21 +0300 Косопадът след края на бременността е доста често срещано явление. Как да възстановим косата след раждането?

Как да възстановим косата след раждането?

Как да възстановим косата след раждането? 470 900
Косопадът след края на бременността е доста често срещано явление.

Високите нива на естроген, „виновни“ за това косата ви да изглежда толкова гъста, лъскава и здрава по време на бременността, изведнъж спадат, което задейства нормалният процес на косопад.

Средно губим по около 100 косъма на ден. По време на бременността този естествен косопад спира или е силно ограничен и когато след раждането се възстанови, имаме чувството, че губим огромно количество коса. Спокойно! Просто оставете тялото ви да се върне към нормалния си процес на работа. Ще видите, че всичко ще се нормализира до 6-12 месеца след раждането на бебето.

Докато това се случи, може да има моменти на притеснение. Ето как да се справите с тях.

  1. Бъдете нежни с косата си и не я „тормозете“ със стегнати опашки и кокове. Помнете, че горещата струя на сешоара, пресата или машата засилват процеса на косопад, така че оставяйте косата си да изсъхне сама, винаги когато имате възможност.
     
  2. Хранете се балансирано. Антиоксидантите и флавоноидите в зеленчуците и плодовете помагат за по-бърз растеж на косата. Ядките, яйцата и семената (добри източници на Омега-3 мастни киселини) поддържат скалпа здрав. Периодът, непосредствено след раждането, не е моментът, в който да измъчвате тялото си със строги диети.
     
  3. Стресът, причинен от събития, променящи трайно живота ни, каквото е раждането, може доста да спомогне за по-обилен косопад. Ограничете напрежението с медитация, упражнения, разходки сред природата, йога на смеха, любимо ваше хоби или каквото и да е друго, което ви кара да сте спокойни. Не забравяйте, че през тези първи месеци след раждането най-важното е да се грижите за себе си и за бебето.


Източник: lifenstats.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори