Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-07-29 10:32:09 +0300 Малките деца са изключително заети хора. Още с отварянето на очите си рано сутрин те започват да опознават света наоколо! Как да държим малкото дете далеч от пакостите?

Как да държим малкото дете далеч от пакостите?

Как да държим малкото дете далеч от пакостите? 470 900
Малките деца са изключително заети хора. Още с отварянето на очите си рано сутрин те започват да опознават света наоколо!

Това е невероятен период от тяхното развитие, който обаче, освен усмивки, носи и доста стрес на родителите, нали?

Ето няколко идеи, с които да поддържате интереса на детето си, като, едновременно с това, го държите далеч от пакостите!

  1. Когато излизате навън, носете чанта с „тихи“ занимания. Пригответе книжки за оцветяване, малки кутийки с храна, пъзели, малки безопасни играчки, книжки с цветни стикери, които детето да лепи и т.н. Не му оставяйте твърде много свободно време, което само да измисля с какво да запълни.
     
  2. Малките деца обичат да цапат и ние трябва да се примирим с това! Затова не е ли по-добре да им даваме пространство, където да се забавляват, вместо те сами да го търсят? Подгответе празна маса, облепена с фолио, където детето да поставя отпечатъци с помощта на бои. След това само махнете фолиото и масата отново е чиста!
     
  3. Децата обожават топки с всякаква големина. Осигурете на малчугана си достатъчно такива и ще си имате поне няколко спокойни минути!
     
  4. Купете големи магнити за хладилник, с които детето да играе, но не ги оставяйте за постоянно върху него, защото, когато ги вижда всеки ден, ще му омръзнат бързо.
     
  5. Понякога детето просто има нужда да спрете да правите каквото и да било и да му обърнете внимание за 5 минути. Поиграйте с него на криеница или на друга любима игра и ще видите, че след това ще можете по-лесно да се върнете към задълженията си.
     
  6. Всички деца обичат музиката! Потанцувайте заедно!


Източник: doublethebatch.com

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори