Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2020-04-06 19:48:29 +0300 Интерактивни игри за малки деца по време на карантина! Как да забавляваме децата с подръчни средства у дома?

Как да забавляваме децата с подръчни средства у дома?

Как да забавляваме децата с подръчни средства у дома? 470 900
Интерактивни игри за малки деца по време на карантина!

На децата ви сигурно вече им е омръзнало да си играят с любимите досега играчки и се чудят как да се качат на главата ви след толкова време вкъщи, нали? Събрали сме 3 практични идеи за интерактивни игри и занимания, които можете да осъществите с материали, които всички имаме у дома!

 

1. За най-малките - да прехвърляме топчета памук от купа в купа!

За тази игра, подходяща за деца на възраст между 1-2г., ви трябват само малко памук, който предварително сте накъсали на по-едри топчета, и 2 купи или чинии! Въоръжете детето си с лъжица и му дайте задачата да прехвърли топчетата от едната купа (чиния) в другата. Тази игра е особено подходяща за развиване на фината моторика на ръцете и на координацията око-ръка. Освен това памукът е приятен на пипане, а ако оцветите топчетата с малко сладкарска боя ще осигурите на детето си забавление за дълго време!

 

2. За по-големите - пързалка у дома от дъската за гладене!

Децата над 2г. вече определно кипят от енергия и продължителното стоене у дома не им се отразява добре, тъй като не могат да се изморят достатъчно. Това ги прави плачливи, нервни, раздразнителни. Можете да компенсирате възможността за свободно тичане на около с друго физическо натоварване - спускане по пързалка! Разбира се, не всички можем да монтираме пързалка у дома си, но можете да използвате дъската за гладене, като я подпрете на диван или неособено висок шкаф. Разбира се, ще ви трябва и един възрастен, който да държи ситуацията под контрол, така че никой да не се нарани.   

 

3. За кретивните - да измайсторим великденска украса от картонените кутии за яйца!

Следващият път, когато освободите кутията от яйцата не бързайте да я изхвърляте. Почистете я внимателно, така че да не разкъсате картона. От частите на кутията можете изрежете интересни форми, да ги налепите и да получите най-различни животинки.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори