Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-02-02 12:38:59 +0200 Ако бебето се бави, вижте тези съвети за справяне с преносената бременност. Как да забързаме раждането?

Как да забързаме раждането?

Как да забързаме раждането? 470 900
Ако бебето се бави, вижте тези съвети за справяне с преносената бременност.

Преносената бременност може да донесе сериозен дискомфорт. Ако терминът ви вече е минал, има методи, които да предизвикат раждането по-лесно,пише сайтът eHow.com.

Имайте предвид, че не всички от тези тактики са доказани и одобрени, така че първо ги дискутирайте с лекаря си - в днешно време мнозинството от медиците предпочитат да оставят всичко на ритъма на природата.

Свийте гнездо

Подготвянето на дома и на средата, която ще заобикаля бебето, е напълно естествена стъпка в процеса на бременността. Това може да ви помогне да се подготвите психически за появата на детето и да ви направи по-спокойни и готови за раждането. Подредете бебешката стая, изперете и сгънете всички дрешки или изчистете дома.

Секс

Сексът е страхотен (и забавен) начин да предизвикате раждането. Ако бременността ви е нормална и нискорискова, умерената сексуална активност се насърчава. Спермата съдържа простагландини, които омекотяват маточната шийка, а евентуален оргазъм ще предизвика контракции на матката. И двете неща спомагат за забързване на раждането.

Разходки и люлеене

Ако бебето ви закъснява, понякога ходенето или люлеенето напред и назад може да стимулира раждането. Може просто бебето да не е успяло да се намести в правилната позиция и главичката му да не създава нужното напрежение върху матката, така че тя да реагира. Освен това разходките намаляват болката от контракциите.

Рициново масло

Използването на 30 до 100 грама рициново масло, смесено с портокалов сок (който да маскира вкуса), е стара техника, в която много лекари се кълнат. Рициновото масло може да предизвика спазми в червата, които обгръщат матката. Използвайте го внимателно, защото може да предизвика диария, която никак не е препоръчителна при раждане.

Пикантни храни

Въпреки че не е доказано, много жени и специалисти вярват, че консумирането на пикантни храни могат да стимулират раждането. Не прекалявайте с количествата – да отидете да раждате с препълнен стомах не е добра идея.

Стимулирайте зърната

Пощипването и стимулирането на зърната е друг начин за ускоряване на процеса, тъй като освобождава хормона окситоцин в матката. При този метод консултацията с лекар е задължителна, тъй като могат да настъпят интензивни и доста болезнени контракции. Редовното масажиране на зърната по време на кърмене също спомага за това матката по-бързо да се върне към нормалния си размер.

Син или черен кохош

Приемът на син или черен кохош може да бъде особено ефективен начин за предизвикване на раждане, особено ако вече усещате леки или нередовни контракции. Тези билки са изключително силни и не бива да ги използвате, без да сте се посъветвали с лекаря си. Твърди се, че синият кохош засилва контракциите на матката, а черният може да ги регулира, според Dr.Spock.com.

Масло от вечерна иглика

Вземането на масло от вечерна иглика пет пъти на ден от 38-тата седмица нататък е чудесен начин да подготвите матката за предстоящото раждане.

Акупресура и акупунктура

Има много разновидности на акупресура и акупунктура, които могат да помогнат. Ако се практикува от специалист в областта, който е известен с работата си с бременни жени, акупресурата на определени точки може да предизвика маточни контракции.

Помощ от лекаря

Лекарите могат да предизвикат раждане по няколко начина. Единият метод се нарича оголване на мембраната – подсушава се дъното на матката, за да може мембраната да бъде отделена от стената и така да се освободят хормони, които да забързат процеса. Докторът може също така да спука околоплодния мехур, което ви дава хормоните простагландин или окситоцин.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори