Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-05-22 12:46:03 +0300 Първото нещо, което трябва да направите е да обсъдите с партньора си на какъв човек бихте били спокойни да оставите детето си. Как да изберем най-подходящия помощник за нашето дете?

Как да изберем най-подходящия помощник за нашето дете?

Как да изберем най-подходящия помощник за нашето дете? 470 900
Статия на Академия за родители
Първото нещо, което трябва да направите е да обсъдите с партньора си на какъв човек бихте били спокойни да оставите детето си.

Дали ще е някой, който е по-възрастен и е отгледал свои собствени деца или някой, който е млад и има енергията да тича и да си играе с вашето дете.

  • Друг въпрос, който бихте могли да си зададете е дали искате детето ви да придобива някакви знания или умения, докато е с избрания от вас човек, или не.
  • След като решите точно какво търсите у един такъв помощник, следва да разпитате ваши близки и познати дали познават някой, който да отговаря на изискванията ви. Много е важно да задавате много детайлни въпроси, защото това, че е допаднал на някой не означава, че ще допадне и на вас.
  • Важно е да направите интервю на избрания от вас човек, за да видите дали ще се чувствате комфортно в негово присъствие. Добре е също и детето да присъства на срещата. Може да оставите детето насаме с интервюирания за около 10 минути, за да видите дали ще си паснат. Направете си списък с всички въпроси, които искате да зададете на помощника, за да имате отговор на всичко което ви вълнува. Опитайте се да се свържите с хората, с които преди е работил помощнникът и задайте и на тях няколко въпроса.
  • Ако сте се спряли на определен човек е добре да подготвите детето си за появата му да му кажете колко време ще отсъствате, кога да ви очаква да се върнете, бъдете искрени. По този начин показвате на детето, че това е един кратък ангажимент, който има начало и има край, и това успокоява детето-
  • Запознайте детегледача с правилата у дома, с интересите на  вашето дете, с неговия график, за да не се получат някакви разминавания. Какво толерирате, какво  позволено и какво не това могат да бъдат най-различни неща.

 

Лектори: Даниела и Макс Баклаян

Вижте лекцията за повече детайли и конкретни примери: 

 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори