Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2018-07-19 10:06:51 +0300 Въпреки че изглеждат меки и чупливи, ноктите на новороденото са много остри. Как да изрежем ноктите на бебето?

Как да изрежем ноктите на бебето?

Как да изрежем ноктите на бебето? 470 900
Въпреки че изглеждат меки и чупливи, ноктите на новороденото са много остри.

Случвало ли ви се е да погледнете към миниатюрните пръстчета на новороденото си бебе и само мисълта, че скоро ще се наложи да изрежете ноктите му, да ви накара да изпаднете в паника?

През първите месеци от живота на бебето ноктите му растат изключително бързо. Колкото и да ви тревожи идеята да не нараните мъничето си, не забравяйте, че редовното изрязване на ноктите е важно, за да предотвратите събирането на мръсотия и евентуални инфекции. Въпреки че изглеждат меки и чупливи, те всъщност са много остри, което създава риск от нараняване.

Ето няколко неща, които да съобразите преди и по време на процедурата:

  • Уверете се, че е достатъчно светло, преди да започнете.
     
  • Най-подходящото време от деня е, докато бебето спи. Ако предпочитате да е будно, изберете момента след баня, когато ноктите са меки, а бебето – приятно отпуснато от водата.
     
  • Дръжте бебето нежно, но здраво. Трябва да сте сигурни, че дори да опита внезапно да дръпне ръцете си, няма да го нараните.
     
  • Ако не се чувствате сигурни и усещате, че бебето се движи твърде много, помолете партньора си да участва, като държи детето, докато изрязвате ноктите му.
     
  • Опитайте се да отвлечете вниманието на бебето с дрънкалка или музикална играчка.

 

Източник: www.momjunction.com

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори