Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2020-08-14 12:51:55 +0300 Всички искаме децата ни да не се страхуват от водата и да се научат да плуват възможно най-рано. Как да научим детето да плува?

Как да научим детето да плува?

Как да научим детето да плува? 470 900
Всички искаме децата ни да не се страхуват от водата и да се научат да плуват възможно най-рано.

Всички искаме децата ни да не се страхуват от водата и да се научат да плуват възможно най-рано, за да се забавляват и да са в безопасност.

Не всички родители могат да си позволят уроци по плуване. В тези случаи можем да следваме тези „безплатни“ и доказано ефективни стъпки!

  1. Децата се учат на това да обичат или да се страхуват от водата от родителите си. Бебетата не се раждат със страх от водата, но родителските реакции, които виждат, когато се подхлъзват във ваната или ги залива вълна в морето, биха могли да го отключат.
     
  2. Дайте възможност на децата си да се наслаждават на водата и да я изучават. Първоначално у дома във ваната, а след това в малкия надуваем басейн. Дори вече да имат лек страх от водата, той е преодолим!
     
  3. Оборудвайте ги с надуваеми „помощници“. В началото плувките за ръце са чудесен начин да помогнете на детето да се отпусне във водата и да й се радва без задръжки.
     
  4. Покажете им каква е разликата, ако не използват плувки. С тях децата свикват много бързо и придобиват самочувствие на професионални плувци. Важно е да обясните на детето, че уменията му в момента се дължат основно на плувките и със свалянето им нещата няма да са същите.
     
  5. След като детето вече не се страхува от водата и може да се отпуска, докато е в нея, е време за същинските уроци. Първо го научете как да задържа дъха си.
     
  6. Не забравяйте, че децата са много добри имитатори и се възползвайте от това, като им демонстрирате вашия начин на плуване. Първите уроци не бива да са много продължителни – ако прекарвате в басейна около 1 час, използвайте първите 5-10 минути за забавление и отпускане, след това 5 минути по-концентрирана работа, след това отново почивка и т.н. Съсредоточете се върху активните движения на ръцете и краката и упражненията за задържане на дъха под вода.


 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори