Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-08-06 10:14:27 +0300 За разлика от възрастните, бебетата много по-трудно се справят с появата на газове и това може да им причини болка. Как да облекчим газовете на бебето?

Как да облекчим газовете на бебето?

Как да облекчим газовете на бебето? 470 900
За разлика от възрастните, бебетата много по-трудно се справят с появата на газове и това може да им причини болка.

Всички ние имаме проблеми с газовете всеки ден и това е напълно естествено. За разлика от възрастните, бебетата много по-трудно се справят с тях и това им причинява дискомфорт, а в някои случаи и болка.

За щастие, има начини да облекчим тези симптоми и дори да предотвратим появата им занапред.

  1. Погрижете се да се оригва достатъчно често. Това му помага да освободи част от въздуха, който попада в тялото по време на хранене. Ако забележите, че в даден момент бебето започва да се храни много бавно, прекъснете храненето и му помогнете да се оригне. След това можете да продължите.
     
  2. Сложете бебето да легне по гръб и раздвижете краката му, все едно кара колело. Това движение ще изхвърли ненужния въздух, ако има такъв, и ще елиминира дискомфорта.
     
  3. Чаят с джинджифил и лайка или отварата от джоджен успокояват стомашните проблеми.
     
  4. За да отпуснете коремните мускули и така да улесните излизането на газовете, поставете топла хавлиена кърпа върху коремчето на бебето. Лекият и внимателен масаж също е полезен.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори