Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-05-23 09:33:10 +0300 Не дърпайте и не натискайте крачетата и ръчичките на бебето. Как да обличаме новороденото бебе

Как да обличаме новороденото бебе

Как да обличаме новороденото бебе	470 900
Не дърпайте и не натискайте крачетата и ръчичките на бебето.

На някои бебета им е неприятно да са голи, особено от кръста нагоре, дори когато смяната на дрехи става бързо. Покрийте голото коремче с мека кърпа, докато го обличате.

Не дърпайте и не натискайте крачетата и ръчичките на бебето. Дрехата е тази, която трябва да се нагоди към телцето му, а не обратното. Прекарайте пръстите си през ръкавчето, хванете внимателно ръчичката на бебето и с другата ръка дръпнете ръкава към рамото – не дърпайте ръката!

Започнете да закопчавате ританките отдолу нагоре (от глезените нагоре). По този начин няма опасност да ги закопчаете накриво и няма да се забавите. Имайте предвид, че прекомерната топлина или прекомерният студ са еднакво опасни за бебето, особено докато спи. За да го предпазите от студа, е по-добре да го облечете с няколко леки дрехи една върху друга, като по този начин ще може да облечете или съблечете някоя дрешка в зависимост от температурата наоколо.

Тъй като главичката на бебето е по-голяма в сравнение с тялото, температурата на бебето пада, когато тя не е покрита. Затова шапката е задължителна при разходките навън.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори