Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2020-08-24 07:54:59 +0300 Преди да имат бебе, много хора вече са станали родители на четириногото си пухкаво приятелче. Как да подготвим кучето за появата на бебето?

Как да подготвим кучето за появата на бебето?

Как да подготвим кучето за появата на бебето? 470 900
Преди да имат бебе, много хора вече са станали родители на четириногото си пухкаво приятелче.

Ако имате притеснения за това как ще реагира кучето ви на новото попълнение в семейството и искате да избегнете евентуални конфликти с бебето, се запознайте с тези съвети и ги следвайте по време на бременността!

  1. Не чакайте последния момент и направете промените в обзавеждането, свързани с очакването на бебето, възможно най-рано. Така кучето ще има възможността да свикне с новите предмети и мебели, намиращи се на „негова“ територия.
     
  2. Ако сте изградили взаимни навици с домашния ви любимец, които смятате, че ще ви пречат след появата на бебето, отделете достатъчно време, за да се погрижите за тях. Например, ако споделяте леглото си с кучето, променете това и то възможно най-рано. Не е добра идея кучето да свързва тази огромна за него промяна с появата на бебето у дома.
     
  3. Оставете на кучето, макар и минимална по площ, собствена територия. Дали това ще е гаражът, леглото, в което спи, или малка „скрита“ от бебето територия, не е важно. Животното трябва да знае, че това е неговата зона, където може да избяга за малко и да си почива на спокойствие.
     
  4. Всички знаем, че бебетата плачат, но дали и кучето ви е наясно с това? Опитайте се да го подготвите за този момент, като го водите със себе си при приятели с малки деца или в паркове, където майките разхождат бебетата си.


Източник: dailymom.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори