Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-06-22 13:08:29 +0300 Нужно е да отделяте по едва 3-5 минути на ден, за да учите бебето да пълзи. Как да помогнем на бебето да пълзи?

Как да помогнем на бебето да пълзи?

Как да помогнем на бебето да пълзи? 470 900
Нужно е да отделяте по едва 3-5 минути на ден, за да учите бебето да пълзи.

Пълзенето е много важен момент в развитието на вашето бебе, който се нуждае от съвсем малко помощ и подкрепа в началото. То подпомага развитието на моториката, на визуалните и опознавателните умения, заздравява организма.

Нужно е да отделяте по едва 3-5 минути на ден, за да учите бебето да пълзи.

  1. Създайте обстановка, която да е приятна и окуражаваща за бебето. Подът трябва да е обезопасен и застлан с мек и удобен килим, мокет или подвижен матрак, за да може бебето да лежи спокойно върху коремчето си.
     
  2. Не пришпорвайте бебето и го оставете да лежи по корем, колкото е нужно. Това, само по себе си, също е полезно – развива мускулите на гърба. Бебето инстинктивно ще започне да сгъва коленете си.
     
  3. Седнете срещу бебето и му помогнете да балансира тялото си, когато се опитва да се движи. Дръжте ръцете му и го окуражавайте да слага едната си ръка пред другата.
     
  4. Следва придвижването на едното краче пред другото. Ако се налага, придържайте първо едното коляно, а след това и другото. Бебето инстинктивно ще използва дланите си, за да се движи напред и накрая ще успее само да завърши целия цикъл на пълзенето.
     
  5. Следващата стъпка е да мотивирате бебето да пълзи, като поставяте любимите му играчки и вещи близо до него, но не достатъчно, за да може да ги достигне само с протягане на ръцете. След като изпълзи до тях и успее да ги вземе, прегърнете детето си и му покажете, че оценявате постижението му!


Източник: ​momjunction.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори