Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-07-27 11:43:43 +0300 Горещите летни дни са страхотни, но за повечето родители с бебета и дечица до 2-3 годишна възраст те са свързани и с известни неудобства. Как да помогнем на най-малките да се справят с жегата?

Как да помогнем на най-малките да се справят с жегата?

Как да помогнем на най-малките да се справят с жегата? 470 900
Горещите летни дни са страхотни, но за повечето родители с бебета и дечица до 2-3 годишна възраст те са свързани и с известни неудобства.

Как да помогнем на най-малките членове от семейството да се справят с горещините и да им създадем нужния комфорт у дома? 

1. Изберете климатик пред вентиалтор. 

2. Не забравяйте, че температура не бива да е по-ниска от 22 градуса, а влажността - не по-малка от 40%.

3. Ако в момемнта в стаята е 30 градуса и искате да я понижите до 24, го направете постепенно. Първо настройте климатика на 28 градуса, изчакайте половин час, преди следващата стъпка - 26 и едва тогава преминете към желаната температура.

4. За да не позволявате въздухът в стаята да се изсуши, проветрявайте за кратко на всеки 10-15 минути.

5. Струята на въздуха, идваща от климатика, не трябва да е насочена директно към малкото бебе!

6. Къпете децата или мокрете кожата им с вода по няколко пъти на ден. Не използвайте шампоан и сапун всеки път, за да не изсушите кожата. Не попивайте цялата вода с кърпа - оставете кожата да изсъхне сама.

7. Бебетата и малките деца имат нужда от много течности - основно вода и чай. Не ги насилвайте да пие по много наведнъж, достатъчно е да им предлагате течности често и да ги оставяте да преценяват сами колко да изпият. Ако имате кърмаче, предлагайте му да суче един-два пъти по-често и не забравяйте - за да имате достатъчно кърма, самата вие трябва да сте добре хидратирана!


Източник: brightside.me 

 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори