Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-08-26 11:31:58 +0300 Мариана Донкова е създател на медията за родители „Детето играе“. Как да превърнем въпросите на децата в игра

Как да превърнем въпросите на децата в игра

Как да превърнем въпросите на децата в игра 470 900
Статия на Академия за родители
Мариана Донкова е създател на медията за родители „Детето играе“.

Педагог с опит в образованието на юноши и възрастни. Вярва, че децата учат най-лесно, когато участват в забавни занимания, които са съобразени с техния темп на развитие, интереси и желания. Затова на страниците на сайта споделя много идеи, които помагат на родителите да играят активно с децата си, да развиват у тях много ключови умения още от раждането и да ги възпитават като уверени и способни личности.

 

Колко въпроса на ден получавате от детето си? Според една майка – средно между 400 и 500. Да, много са, но числата са напълно реални. Всички знаем колко безкрайна може да бъде веригата въпроси, започващи със „Защо...?“.

 

За един родител толкова много въпроси определено са изтощаващи, но хубавата новина е, че не е нужно да отговаряме на всички. Нямаме предвид да ги игнорираме, просто има други начини, по които да подходим. И тези начини, оказва се, са в пъти по-ефективни от простото поднасяне на информация, на сухо знание.

 

Понякога трябва да се окаляме, за да разберем, че калта цапа. И това – абсолютно буквално. А буквалното, онова, което включва сетивата и опита, работи най-добре за децата, когато те искат да научат нещо. Децата учат, когато активно участват в процеса на учене, когато пробват и допускат грешки. Когато играят.

 

Защо слънцето свети? За какво мечтае дъждът? Откъде идват вълните? Детските въпроси са различни, изненадващи, интересни и отключващи игри и вълнуващи истории. Възползвайте се от това, за да помогнете на детето си да открива света. Множество интересни примери по темата ще откриете в лекцията на Мариана Донкова:

 

 

 

 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори