Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2021-07-28 13:14:41 +0300 Твоето мъниче се готви да направи първите си стъпки, но началото винаги е трудно. Как да превърнем дома си в безопасно място за малкото дете

Как да превърнем дома си в безопасно място за малкото дете

Как да превърнем дома си в безопасно място за малкото дете 470 900
Твоето мъниче се готви да направи първите си стъпки, но началото винаги е трудно.

Преди първите уверени стъпки, то се клатушка, залита, понякога дори пада. Време е да увеличиш усилията си в обезопасяване на дома си. Актуализирай списъка с предмети, които ще са твой съюзник в предизвикателството да предпазиш твоето малко (и много любопитно) дете от опасни ситуации у дома.

 

Малкото ти дете вече прохожда и това означава, че всичко, до което може да се докопа, се превръща в мишена. А малките деца са доста находчиви в намирането на необичайно приложение на предметите и мебелите вкъщи. Откажи се от идеята, че ще успееш да го следиш по всяко време, за да го предпазиш – твоят откривател е изпълнен с енергия и страхотни идеи, и да поддържаш темпото му е почти невъзможно. Съсредоточи се върху това да си винаги една крачка напред, що се отнася до безопасността. Сканирайте дома си за потенциални опасности, не само от погледна на майка, но и от погледа на детето (именно, ако се наложи слез на неговото ниво, т.е на четири крака, за да не пропуснеш някой опасен ръб).

 

Как да обезопасиш дневната и спалнята

  • Нови капачки за контактите с вграждане. От момента, в който  бебето е навършило поне 6 месеца, вероятно сте покрили всички достъпни контакти с капачки. Тогава това е било решение, но сега малките капачки са твърде изкушаващи за мъничето ти, и не е изключено то да опита да извади някоя и да я сложи в устата си. Вместо това използвайте подвижни капачки за вграждане, които покриват целия контакт, не само входа за щепсела. Те са по-големи и не крият опасност от задавяне.

 

  • Предпазни ленти и ръбове. Обезопасяването на всички твърди повърхности, особено острите ъгли, е задължително, ако искаш да спестиш на детето си синини, натъртвания и по-сериозни наранявания.

 

  • Предпазни ремъци за мебели и телевизор. Малкото ти дете е готово за всякакви подвизи, дори да се прави на алпинист…по мебелите вкъщи. Дори да не стигнете до закупуването на специални предпазни ремъци за мебелите, уверете се, че тежките шкафове, библиотеки и рафтове са прикрепени здраво към стената. От изключителна важност е да сте сигурни, че нищо няма да се обърне върху детето, докато то е във вихъра на заниманието си. Същото важи и за плосък телевизор, монитор или настолен компютър.

 

  • Предпазители за прозорци. Прозорците държат насекомите навън, но няма да успеят да задържат децата вътре. Обезопаси прозорците, които са потенциално достъпни за твоето дете. Може да използваш обикновени метални, дървени или пластмасови решетки, или различни видове мрежи. Не е невъзможно да съчетаеш безопасността с домашния интериор. Добрата новина е, че не е трудно да се сдобиеш с лесни за инсталиране приспособления, които да се адаптират към прозорци от всякакъв размер.

 

Как да обезопасиш кухнята

  • Предпазна преграда за котлона. Ние знаем, че тенджерите и тиганите на котлона са твърде горещи, за да ги пипаме с голи ръце, но мъничето ти все още не може да осъзнае това. Постави топлоустойчив прозрачен щит пред плота си, за да предотвратиш опасността детето да се изгори.

 

  • Капачета за копчетата и врътките на фурната и котлона. Малките деца възприемат копчетата и врътките като играчки. Капачетата предпазват контролерите от ръчичките на любопитните деца. Така няма опасност нито детето да се изгори, нито уредът да се повреди.

 

  • Предпазител за вратата на фурната. Нещо, което се отваря и затваря? Звучи забавно за малко дете. Така че дръжте опасната врата на фурната затворена и ръчичките на детето далеч от горещата повърхност, като монтираш топлоустойчива заключалка.

 

  • Предпазители за чекмеджетата. Чекмеджета и шкафове, в които държите остри, чупливи предмети, препарати и предмети, които стават за поглъщане, трябва да станат напълно недостъпни за малкото дете. Предпазителите за чекмеджета са най-лесният начин да се отървете от опасността.  Ако все пак искаш да запазиш една достъпна за детето врата без предпазител, за да може малкият изследовател да се упражнява с отваряне и затваряне, напълни този шкаф с безопасни предмети като дебели дървени лъжици и леки, нечупливи съдове.

 

 

Как да обезопасиш банята

  • Предпазител за тоалетна чиния. От една страна по тоалетната чиния има множество бактерии, а от друга страна крие потенциална опасност от удавяне. Предпазителят държи капака плътно затворен. Може да се наложи да преподадете на гостите си урок по отваряне на предпазителя, но усилията си струват.

 

  • Гумени предпазители за батериите в банята. Важно е да предпазиш главичката на детето от удари в батерията на душа или кранчетата на ваната (ако имате вкъщи). Гумените предпазители се предлагат в различни форми – на животни, цветя или персонажи от анимационни филмчета – и ще са идеално  допълнение към забавлението по време на къпане.

 

 

Тези продукти за превръщане на дома в безопасно място за малкото дете ще ти спестят много притеснения и ще дадат повече свобода на малкия откривател. Разбира се, не е изключено с порастването на детето да се наложи да добавиш още няколко приспособления към „Как да опазим детето здраво докато расте“ списъка. Но засега си отдъхни и се радвай на уверените стъпки на твоето мъниче.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори