Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2015-12-09 17:42:46 +0200 Полезни съвети как да направим преживяването във фризьорския салон приятно и забавно за малките момчета. Как да превърнем подстрижката в забавна игра?

Как да превърнем подстрижката в забавна игра?

Как да превърнем подстрижката в забавна игра? 470 900
Полезни съвети как да направим преживяването във фризьорския салон приятно и забавно за малките момчета.

Наръчник за оцеляване на родителите във фризьорския салон и някои полезни съвети как да направим преживяването приятно и забавно за малките момчета.

Точното време. Около 18 часа, когато момчето си е отпочинало след следобедната дрямка, дали сте му подкрепителна закуска,  позволили сте му да се порадва на играчките си, отидете на разходка до фризьорския салон. Не всички заедно – присъствието на един от родителите е напълно достатъчно. В противен случай, ще настъпи паника.

Обяснение. По пътя към салона обяснете на детето, че ако подстриже косата си, ще изглежда по-голямо и всички хора ще разберат, че е момче, а не момиче, както си помисли жената на детската площадка вчера.

Фризьорският салон. В идеалния случай, изберете салон само за мъже и деца, който е много близо до дома ви. Кажете на момчето ви, че този салон е само за мъже. Отново подчертайте това, когато прекрачите прага на студиото и му позволете да наблюдава останалите клиенти.

Фризьорът. Ако има такава възможност, изберете мъж. Мъжете ще наложат волята си по-лесно, имат по-силно захващане и повече търпение и спокойствие, за да успокоят момчето, когато е необходимо. Пък и в крайна сметка, и фризьорът някога е бил същото малко и буйно момче.

Стръв. Винаги носете със себе си бисквити, за да окуражите детето, преди да е започнало да се оплаква. Хранете го вие, за да не се налага да вади ръцете си над пелерината.

Похвала. Наградете момчето ви, като му казвате хубави неща за новата му прическа. Можете да му купите и малък подарък след това.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори