Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2018-12-06 10:40:06 +0200 Невероятната идея на една майка придоби мигновена популярност в интернет Как да разкажем на децата истината за Дядо Коледа и да не нарушим магията на празника?

Как да разкажем на децата истината за Дядо Коледа и да не нарушим магията на празника?

Как да разкажем на децата истината за Дядо Коледа и да не нарушим магията на празника? 470 900
Невероятната идея на една майка придоби мигновена популярност в интернет

След години на поддържане (и подклаждане) на вярата в Дядо Коледа, родителите понякога намират за изключително трудно да съобщят на децата си, че той всъщност не съществува.

Но един родител споделя чудесна идея как да оформите разговора с децата си. Черити Хътчинсън разказва идеята, на която попада случайно онлайн, в един вдъхновяващ Facebook пост.

В публикацията си Хътчинсън вярва, че е "най-добрата идея, която съм виждала, за да разкажа на децата си истината за Дядо Коледа".

Концепцията включва своеобразен преход на децата от получаващи подаръци от Дядо Коледа до "превръщащи" се в Дядо Коледа. "По този начин идеята за Дядо Коледа не е лъжа, която „лъсва“ на бял свят, а се разгръща цяла серия от добри дела и властващ коледен дух", обяснява тя.

 

Процесът е прост. Когато децата ви са на около 6 или 7 години, или на която и възраст да заподозрат, че има нещо повече в случая с Дядо Коледа, седнете да си поговорите с тях и им отправете следното послание:

"Ти наистина порасна много тази година. Не само си по-висок, но виждам, че и сърцето ти е станало по-голямо. [Споменете 2-3 примера за емпатично поведение, внимателно отношение чувствата на хората, добри дела и т.н., които детето е направило през изминалата година]. Всъщност, ти е станало достатъчно голямо, така че мисля, че си готов да станеш Дядо Коледа.

Вероятно си забелязал, че в повечето случаи разни хора само се обличат като Дядо Коледа. Някои от приятелите ти може да е казал дори, че той не съществува. Много деца мислят това, но то е защото не са готови да станат Дядо Коледа, но ТИ СИ.

Кажи ми най-хубавите неща в това да си Дядо Коледа. Какво получава Дядо Коледа за всичките усилия, които полага? [отведете мисълта на детето далеч от "бисквитките", които му оставяте да яде в коледната нощ, и го накарайте да помисли за удовлетворението, че е направил нещо за някой друг). Е, сега си готов да свършиш първото си дело като Дядо Коледа! "

След това детето избира някой, когото познава - съсед обикновено. Мисията на детето е тайно, без знанието на никой друг да открие нещо, от което човекът има нужда, а след това да го вземе, да го увие в подаръчна опаковка, да го предаде тайно - и никога да не се разкрива откъде се е появил. Все пак идеята да бъдеш Дядо Коледа, не е, за да получаваш похвали. Смисълът й е безкористното даване.

 

Децата на оригиналният автор на идеята – Лесли Ръш, много са се забавлявали да „бъдат“ Дядо Коледа през годините и са успели да направят безброй анонимни подаръци и да зарадват хора в нужда.

Постът завършва, отбелязвайки, че децата "никога не са чувствали, че са били излъгани - защото са били допуснати до тайната на това да бъдат Дядо Коледа".

Постът на Хътчинсън във Facebook бе споделен над 13,000 пъти за изминалите 3 седмици, а секцията с коментари е изпълнена с послания на благодарност от други родители, за хубавата идея.

 

Източници: huffingtonpost.co.uk, boredpanda.com 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори