Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-08-23 09:56:58 +0300 Кожата на бебето е изключително мека и чувствителна и, разбира се, ние искаме да я запазим такава възможно най-дълго. Как да се грижим за кожата на новороденото?

Как да се грижим за кожата на новороденото?

Как да се грижим за кожата на новороденото? 470 900
Кожата на бебето е изключително мека и чувствителна и, разбира се, ние искаме да я запазим такава възможно най-дълго.

-         Бебетата не бива да бъдат излагани на директна слънчева светлина поне до шестия месец. Когато излизате навън, задължително слагайте шапка, чорапи и блузка и панталони с дълги ръкави и крачоли от лека и дишаща материя. Ако решите да оставите ръчичките и крачетата голи, задължително намажете със слънцезащитен крем, като не забравяте и лицето, врата и ушите.

-         Насекомите също са част от живота навън. Използвайте същия вид дрешки, с които обличате бебето, за да го предпазите от слънцето, и за този случай. Можете да използвате специални препарати за бебета, които предпазват срещу насекоми, след втория месец. Първо разтрийте спрея или крема върху ръцете си и след това намажете частите от тялото, които са непокрити, като избягвате областите около устата и очите. Не забравяйте да отмиете с вода, след като се приберете у дома.

-         Няма нужда да къпете бебето всеки ден, защото това може да изсуши нежната му кожа. Освен това бебето не се цапа достатъчно, за да има нужда от всекидневна баня, освен ако вече не е започнало да пълзи и да приема и твърда храна. В дните, в които не къпете бебето, използвайте мека хавлиена кърпа, напоена с топла вода, за да изчистите кожата.

Източник: whattoexpect.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори