Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2018-07-04 12:57:36 +0300 5 съвета за здраве и комфорт на бебето в горещините Как да се грижим за новороденото бебе през лятото?

Как да се грижим за новороденото бебе през лятото?

Как да се грижим за новороденото бебе през лятото? 470 900
5 съвета за здраве и комфорт на бебето в горещините

Бебетата, родени през летните месеци, много по-рядко боледуват от настинки и грип през първите седмици от живота си. Има обаче редица други неща, за които трябва да се погрижим, за да бъде новороденото здраво и да се чувства добре в горещините!

Твърде топло

Новородените бебета не могат да ви кажат дали им е твърде топло или студено, но има начини да проверите дали това е така. Прокарайте ръка под дрешката по гърба и врата на бебето. Уверете се, че тялото му е топло, а не горещо или студено. Ако пипнете ръцете или краката на бебето, по-трудно ще се ориентирате, защото тяхната температура обикновено е малко по-ниска от тази на останалата част от тялото.

Обличане

Според основното правило, ако вие сте облечени с една горна дреха, бебето има нужда от една повече от вас, тоест от две. Например, ако вие носите тениска, тогава е добре да облечете бебето с потник и блузка. Памучните материи са много подходящи за децата през лятото, защото са леки и дишащи.

Слънчева защита

Кожата на вашето бебе е изключително мека и „неопитна“ и не може сама да се предпази от слънцето. Винаги поставяйте някаква защита (дреха или леко одеало) пред количката или столчето за автомобил. Ако сте на плажа или в парка, избирайте по-сенчести места или използвайте чадър или тента.

Хидратация

Ако кърмите, млякото ви би трябвало да дава всички необходими течности на бебето и то да не се нуждае от допълнителни. Можете да го храните по-често по малко, за да е винаги хидратирано.

Сън

Отворете прозореца в спалнята, но само ако бебешкото креватче не е изложено на течение. Ако това не е възможно, използвайте вентилатор, но отново се уверете, че течението не минава директно през спящото дете.


 

Източник: ohbaby.co.nz

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори