Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-12-19 10:02:57 +0200 Животът на бебето не се изчерпва само със сън и храна. Как да се забавляваме с новороденото

Как да се забавляваме с новороденото

Как да се забавляваме с новороденото 470 900
Животът на бебето не се изчерпва само със сън и храна.

Ако сте си мислили, че малкото ви бебе по цял ще спи и ще се събужда, само за да се нахрани, е време да помислите отново! Вижте тези идеи за забавни и полезни занимания с новородени!

  1. Навън

Планирайте излизане с бебето. Ако се притеснявате да се отдалечавате от дома, изберете най-близкия парк или алея с дървета. Така ще позволите на бебето си да се наслади на свежия въздух и лекия вятър. Дори да е твърде малко, за да се включи в игрите на другите деца, това не означава, че бебето не се радва на изобилията от цветове и движения около себе си.

  1. Музикална терапия

Всички бебета обичат музиката. Мелодиите имат успокояващ ефект и развиват паметта им. Пускайте на детето си различни жанрове и вижте реакциите – кои песни го успокояват и кои го изнервят. Някои звуци могат да приповдигнат настроението и енергията му, а други да го приспиват.

  1. Снимки и видео

Всеки момент с бебето е уникален и никога няма да се повтори, така че се уверете, че сте уловили възможно най-много мигове със снимки и видео. Използвайте различни аксесоари, дрехи и играчки и изпробвайте различни прически, докато снимате, за да се забавлявате взаимно.

  1. Нови неща

Както всеки човек, и бебето има нужда от нови неща и преживявания, за да се забавлява. Разведете го из дома ви и му покажете различни предмети, дори да не са безопасни за него. Позволете му да ги огледа и докосне. Освен че е интересно, това ще помогне и за заздравяването на паметта на вашето бебе.

  1. Време за истории

Новороденото може и да не разбере историята, която му четете или разказвате, но вие го направете въпреки това. Включете жестове и различни гласове. Докосвайте крачетата, ръчичките и коремчето на бебето и проследете реакциите му. Времето за преобличане е изключително подходящо за всичко това.


Източник: momjunction.com

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори