Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2018-04-20 16:50:00 +0300 Няколко съвета за кърменето на новороденото бебе и изграждането на успешна връзка между майката и детето! Как да се подготвим за кърменето

Как да се подготвим за кърменето

Как да се подготвим за кърменето 470 900
Няколко съвета за кърменето на новороденото бебе и изграждането на успешна връзка между майката и детето!

 

 1. Не се притеснявай да потърсиш помощ, ако имаш нужда от такава. Без значение дали ще поискаш съвет от своя приятелка с опит в кърменето или от медицински специалист – важното е да не се чувстваш сама и объркана. Преди раждането поискай назаем помпа за кърма, за всеки случай. Поинтересувай се за основните и най-чести проблеми, които срещат жените, кърмещи за първи път, и потърси специализирана информация, за да си по-спокойна, ако/когато се сблъскаш с тях.
   
 2. Внимавай за „симптомите“ на глад. Плачът на бебето е последният и най-отчаян начин, по който то сигнализира, че има нужда от храна. В по-началните стадии на глад бебето може да стиска юмручета или да смуче ръцете си. Ако започнеш да го храниш тогава, ще е по-спокойно и ще заспи по-лесно. Освен това ще е много по-трудно и за теб да накърмиш „озверяло“ от глад бебе. Замисли се колко различно се храниш и самата ти, когато не си много гладна и когато "умираш" от глад.
   
 3. Довери се на организма си. Ще има моменти, в които ще се съмняваш, че произвеждаш достатъчно мляко, за да заситиш глада на новороденото. В повечето случаи това не е така. Имай предвид, че 90% от майките имат достатъчно мляко, за да покрият нуждите на децата си. 
  Когато бебето стане на 6-12 седмици, ще ти се стори, че се храни повече от обичайното до момента. Решението е да храниш бебето, винаги когато поиска, а производството на кърма ще се регулира спрямо нуждите му.
   
 4. Не се съобразявай с графика. Не винаги новороденото бебе може да се храни по график. Освен че расте бързо, то все още се адаптира към външната среда извън утробата. Дай му време да свикне с новостите и поне в началото бъди готова да го накърмиш, когато и колкото то реши.

 

 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори