Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-09-19 11:45:18 +0300 Удовлетворяващо, приятно и безопасно. Такова може (и трябва) да бъде раждането. Всяка жена го заслужава точно такова и всяка жена е способна да се подготви за него. Как да се подготвим за раждането

Как да се подготвим за раждането

Как да се подготвим за раждането 470 900
Статия на Академия за родители
Удовлетворяващо, приятно и безопасно. Такова може (и трябва) да бъде раждането. Всяка жена го заслужава точно такова и всяка жена е способна да се подготви за него.

След като ражда второто си дете, Милена променя светогледа си. Преосмисля приоритетите си. Удовлетворението, изпитано при раждането, я подтиква да споделя информацията, която е получила, с други жени и семейства, за да ги подкрепи и насърчи в техните търсения. Тя се отказва от кариерата на маркетинг консултант в международна фирма, посвещава се на семейството си и на доброволческа дейност. Когато активната ѝ натура започва да търси повече изява, решава да създаде издателство, което да запълни празнотата от информация на български език, посветена на физиологичния процес на раждането и осъзнатата подготовка за раждане и родителство.

 

 

Започваме от самия процес на раждането – чисто теоретично. Преминаваме през подготовка на съзнанието си, защото то може да ни отведе в една или в друга посока. Разбира се, трябва да подготвим и тялото си. Любопитен факт: по време на раждане се изразходват толкова калории, колкото и по време на 80 км маратон. С други думи, физическата подготовка не трябва да се пренебрегва и подценява.

 

Не на последно място, задължително е да се информираме за болничните политики и практики, както и за нашите права. Оттук нататък теорията преминава в практика. Има неща, които забавят раждането, има и такива, които му помагат.  Когато сме наясно с всички тях, ще сме спокойни и ще можем да контролираме процеса, следвайки тялото си.

 

Как да подготвим съзнанието и тялото си за раждането? Кога да започнем? Какво можем да правим, за да не ни боли толкова? Кои са подходящите хора до нас по време на раждането? Каква е връзката между очите, челюстта и вагината? Отговори на тези и други въпроси ще откриете в лекцията на Милена Дянкова:

 

 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори