Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2021-10-22 17:09:32 +0300 За да побере развиващият се плод, тялото на жената трябва да се „разшири“. Как да се справим със сърбежа по корема по време на бременност?

Как да се справим със сърбежа по корема по време на бременност?

Как да се справим със сърбежа по корема по време на бременност? 470 900
За да побере развиващият се плод, тялото на жената трябва да се „разшири“.

Така че причината за раздразнението на кожата и усещането за сърбеж по корема по време на бременност обикновено е разтеглянето на кожата.

Сърбежът по кожата на корема е характерен за втората половина на бременността, най-вече с навлизането в шестия месец. Възможно е той да се усили, защото до края на бременността на кожата около корема ѝ предстои допълнително да се разтегне.

Ето някои съвети, които ще ти помогнат да успокоиш сърбежите по корема си с напредването на бременността:

 

  1. Поддържай кожата на корема си добре хидратирана

Сухотата на кожата ще влоши сърбежа и е много вероятно да доведе до нарушаване на целостта ѝ. Поддържай себе си и кожата си добре хидратирани. Това ще облекчи сърбежа. Освен приемането на достатъчно количество вода през деня, не забравяй да използваш кремове, масла или лосиони, които да нанасяш върху кожата на корема си.

Няма магически лек, който драстично да реши проблема със сърбежа. Затова не бързай да купуваш най-скъпите продукти в аптеката. Проучи различни варианти, тествай и прецени кой крем или лосион най-добре подхожда на твоята кожа и е безопасен за използване по време на бременност.

 

  1. Избягвай продължителните горещи душове

Всеки обича дългия горещ душ или отпускащата вана с топла вода. Затова рядко се замисляме, че един от основните виновници за изсушаването на кожата е именно топлата вода. Затова избягвай да прекарваш дълго време под топла вода, особено през зимата. Добър вариант да запазиш хидратацията на кожата си, когато си се изкушила да прекараш повече време под топла вода, е да не бързаш да се изсушиш с кърпа след това. Остави корема си влажен и нанеси хидратиращ крем или лосион.

 

Кога е необходимо да се консултирам с лекаря си?

Не забравяй да се консултираш с лекар преди да използваш лекарствени кремове или да приемаш перорални лекарства за облекчаване на сърбежа. Има кожни проблеми, които могат да се появят по време на бременност, които със сигурност са по-неприятни и  по-опасни от обикновената суха кожа.

 

Ако сърбежът е силен и е придружен от обрив задължително говори с лекар. Той ще ти помогне да откриеш най-добрата форма на лечение на сърбежа, особено, когато  не говорим за типичен случай на дехидратирана кожа.​

 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори