Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-07-01 14:16:59 +0300 10 фрази, които ще успокоят детето и ще му вдъхнат увереност. Как да се справим с детската тревожност?

Как да се справим с детската тревожност?

Как да се справим с детската тревожност? 470 900
10 фрази, които ще успокоят детето и ще му вдъхнат увереност.

Всяко дете има моменти, в които се чувства несигурно и разтревожено. Дори източниците на страх да изглеждат странни за нас, трябва да помним, че за детето те са реални.

Кои са най-подходящите фрази, с които да го успокоим?

1. Можеш ли да нарисуваш това, от което се страхуваш? Рисуването помага на детето да се отърве от страховете си и да ги ирази в случаите, в които не намира подходящите думи за целта.

2. Обичам те. В безопасност си. Когато се страхува, детето има чувството, че е в опасност. Покажете му, че не е така.

3. Сега ще кажа нещо и искам да го повториш: "Аз мога да се справя с това". Повторете го 10 пъти. Спортистите използват този трик преди състезание.

4. А какво ще се случи след това? Ако детето се притеснява за предстоящо събитие, то ще се концентрира изцяло върху него. Помогнете му, като му подскажете, че всичко скоро ще приключи и животът му ще продължи по старо му.

5. Нека оставим този страх на този рафт, докато... След това ще се върнем да го вземем отново. За детето притеснението е равносилно на физически товар, който носи със себе си през цялото време. Дайте му малко почивка.

6. Нека преброим... колите, които минават, броя на хората със слънчеви очила и т.н. Това ще разсее детето поне временно.

7. Аз също понякога съм нервна и притеснена. Покажете на детето, че това е нормално човешко чувство и му споделете как се справяте с него.

8. Хайде да направим списък на всички неща и хора, което обичаш! Страхът е способен да блокира ума и да накара човек да си мисли, че нищо в живота му не е наред. Насърчете детето да си спомни за всичко, което го прави щастливо.

9. Кажи ми кое е най-лошото нещо, което би могло да се случи. Изслушайте внимателно всички притеснения на детето и му покажете, че винаги има решение.

10. Толкова си смел! Напомнете на детето, че може да се справи с всички проблеми.


Източник: brightside.me

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори