Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2020-02-13 10:05:08 +0200 Не си приятно развълнувана от това, че си бременна? Как да се справим с неочакваната бременност?

Как да се справим с неочакваната бременност?

Как да се справим с неочакваната бременност? 470 900
Не си приятно развълнувана от това, че си бременна?

Днес сме тук за теб със 7 съвета как да се справиш с неочакваната бременност, които ще ти помогнат да я приемеш и да се подготвиш за предстоящите промени.

 

  1. Опитай да приемеш случващото се

Ако ти активно си се предпазвала от бременност или бременността изобщо не е била част от плановете ти, да откриеш, че си бременна, може да e трудно за повярване. Но независимо дали го вярваш или не, то се случва и за теб ще е най-добре да го приемеш възможно най-бързо. Колкото по-бързо го осъзнаеш, толкова по-скоро ще съумееш да решиш какво да правиш и как най-добре да се подготвиш.

 

  1. Направи план

Следващата стъпка е да решиш какво следва, какво трябва да направиш за себе си и за бебето. Това може да включва планирането на бюджет, план как ще продължиш с кариерата с или с образованието си.

 

  1. Не се отказвай от мечтите, които си имала преди да откриеш, че си бременна

Само защото ще ставаш майка не означава, че не можеш да се дипломираш или няма как да получиш повишение в работата. Да имаш дете със сигурност не означава да загърбиш мечтите си. Може би ще ти се наложи да бъдеш по-изобретателна в намирането на начини за изпълняването им, но със сигурност си способна да постигнеш всичко. Бременността не е край на живота ти, а чудотворно начало на нов живот.

 

  1. Приеми, че ще ти е необходимо малко време преди да се почувстваш щастлива от бременността

Всичко е наред, дори ако не се почувстваш развълнувана от самото начало. Не се самообвинявай, защото това не означава, че няма да обичаш бебето си, че няма да искаш да се срещнеш с него, когато дойде моментът. Понякога е необходимо мъничко време да осмислиш процеса, така че изненадата да отстъпи място пред вълнението.

 

  1. Съсредоточи се върху положителната страна

Опитай да разпознаеш всички положителни аспекти  на бременността. Бебетата са очарователни, миришат хубаво, невероятни са за гушкане и е забавно да ги обличаш. Ще имаш възможността да видиш как изглежда човече, което наполовина прилича на теб, наполовина на твоя партньор. Ще бъдеш майка – най-прекрасната работа в целия свят! Твоето тяло създава живот в теб. Фокусирането върху положителните аспекти ще ти напомни защо фактът, че ще имаш бебе, е повод за празник, а не за тъга.

 

  1. Изразявай чувствата си

Независимо дали ще излееш чувствата си на хартия или ще споделиш с твоите близки и приятели, важното е да споделяш и да бъдеш открита. Понякога е необходимо да изречеш нещо на глас, за да се отпуснеш и да дишаш спокойно отново.

 

  1. Иди на ехографски преглед

Едно от първите неща, които е задължително да направиш е да си запишеш час при лекаря. Да видиш мъничката точка, която представлява твоето бебе, там на екрана ще ти помогне да осъзнаеш, че бременността ти е истинска.

 

Не се чувствай гузна, ако първата ти реакция не е да подскачаш от радост. Не всички реагират така. Понякога вместо да празнуват, жените плачат и се чудят какво ще правят сега. Това е нормално. Всичко е наред. Ще имаш още 9 месеца да се радваш и да планираш как да представиш малкото човече на света.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори