Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-02-02 12:40:17 +0200 Физическата активност не е табу, обръщай внимание на храненето и приема на течности. Как да се справим с умората по време на бременността?

Как да се справим с умората по време на бременността?

Как да се справим с умората по време на бременността? 470 900
Физическата активност не е табу, обръщай внимание на храненето и приема на течности.

Не ти стига това, че усещаш непрекъснато нарастващата тежест в корема, но трябва да се справяш и с хормоните, честата смяна на настроенията, спешните ставания до тоалетната посред нощ… Всичко това може силно да повлияе на енергийните ти запаси. Ако си сред жените, които изпитват много силна и почти постоянна умора по време на бременността, особено през първия и последния триместър, по-добре да се научиш как да се бориш с нея, за да успяваш да си активна през по-голямата част от деня. Ето и няколко трика, подбрани от eHow.com, които да ти помогнат да преминеш по-леко през този важен период от живота ти.

  • Бъди активна. Дори да си сигурна, че нямаш достатъчно енергия за упражнения, ако събереш сили да преодолееш първоначалния инстинкт и липсата на мотивация, ще се изненадаш от резултатите. Упражненията ще увеличат циркулацията, ще те направят по-издръжлива, ще те снабдят с допълнителна енергия, ще подобрят настроението ти и ще ти позволят да спиш по-спокойно през нощта. Постарай се да отделяш за лека тренировка около 30 минути почти всеки ден, освен ако лекарят или акушерката не те съветват друго. Плуването, разходките, йогата и вдигането на леки тежести са сред спортовете, считани за най-безопасни по време на бременността. Не забравяй винаги да се консултираш с медицински специалист, преди да предприемеш, каквато и да е спортна програма.
     
  • Храни се правилно. Не пропускай основните три хранения на ден, а ако изпитваш нужда и от междинни хапвания, избирай по-леки храни за тях. Пий големи количества вода през деня и ограничавай течностите 2-3 часа преди лягане. Умората ти може да се дължи на анемия, така че се постарай да включиш в менюто си храни, богати на желязо и протеини. На помощ идват чистите меса, рибата, зеленолистните зеленчуци. Не подценявай и приема на витамини.
     
  • Наспивай се добре. Лягай си рано и се старай да спиш между 7 и 9 часа на нощ. Наваксвай с кратки дрямки през деня при всяка възможност. Имай предвид, че най-полезно за циркулацията ти е да лежиш от лявата страна. Използвай повече възглавници за по-голям комфорт.
     
  • Разтяганията и упражненията за дишане са важни. Това, което те тормози, може да е тревожност, а не умора, и е добре да се научиш да различаваш двете състояния, тъй като те се влияят различно. Тези дейности ще ти помогнат да релаксираш и ще намалят вероятността от получаване на схващания на крайниците през нощта.
     

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори