Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-07-04 11:59:32 +0300 Кърменето е онзи интимен момент, който ни помага да изградим връзката си с малкото ни бебе още от самото му раждане. Как да спрем хапането по време на кърмене?

Как да спрем хапането по време на кърмене?

Как да спрем хапането по време на кърмене? 470 900
Кърменето е онзи интимен момент, който ни помага да изградим връзката си с малкото ни бебе още от самото му раждане.

Всяка майка иска да продължи да кърми възможно най-дълго, защото знае, че това е най-полезната храна за нейното дете. Този акт обаче може да се превърне в истински кошмар в случай, че бебето започне да хапе.

Нека елиминираме този неприятен навик и извлечем само позитивите от кърменето!

 - Бебетата улавят разликата в тона на възрастните. Ако сте ядосани – бебето ви знае това. Знае също кога сте щастливи, тъжни, превъзбудени. Ако ви боли, издайте звуков сигнал, който да подскаже на детето как се чувствате. Много майки споделят, че бебето спира да хапе в момента, в който кажат „Ау!“ на висок глас.

 - Кажете „Не“. Ако вече сте започнали да учите детето на основни неща, които „не“ бива да прави, за да е винаги в безопасност („Не, не бъркай с пръстчета в контакта“; „Не, не дърпай кучето за опашката“), бихте могли да включите и „Не, не хапи мама“ в списъка, използвайки същата интонация. Разбира се, този съвет може да бъде приложен при бебе, което е поне на 9 месеца.

 - Нека пръстът ви винаги е в близост до гърдата и зърното, за да можете да реагирате много бързо, ако се наложи. Прекратете за кратко кърменето всеки път, когато усетите хапане и след това продължете отново.

 - Понякога бебетата хапят, защото им е скучно или пък вече са добре нахранени. Слушайте музика по време на хранене, говорете на бебето, поддържайте интереса му и го наблюдавайте – при най-малкия признак за раздразнение, по-добре направете пауза.


Източник: pintsizedtreasures.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори