Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2018-06-27 14:22:44 +0300 5+1 съвета за по-бързо и дълготрайно възстановяване. Как да стегнем кожата на корема след раждането?

Как да стегнем кожата на корема след раждането?

Как да стегнем кожата на корема след раждането? 470 900
5+1 съвета за по-бързо и дълготрайно възстановяване.

След раждането тялото се променя по много различни начини. Едно от най-притеснителните неща за жените безспорно е това, че коремът може да остане издут, а „прибирането“ на кожата понякога отнема доста повече време, отколкото сме си мислили.

Това е напълно естествено. Кожата се е разтягала в продължение на 9 месеца и сега ще й е нужно още поне толкова време, за да се върне към обичайната си форма и еластичност. Колко бързо ще стане това зависи и от това колко активни сте били по време на бременността.

А ето и няколко съвета за по-бързо и ефективно стягане на кожата след раждането!

1.   Пийте повече вода. Освен че хидратира кожата, тя също така я прави по-еластична.

2.   Освен че кърменето е изключително полезно за бебето, то носи позитиви и за вас. Когато кърмите, калориите се превръщат в мляко и така по-бързо губите излишните мазнини.

3.   След като се почувствате готови и се консултирате с лекаря си, започнете да спортувате.

4.   Включвайте в менюто си достатъчно протеини – те спомагат растежа на мускулите. Освен това съдържат колаген, който помага за стягането на кожата.

5.   Не забравяйте да използвате ексфолиант за тяло. Така ще увеличите притока на кръв в областта на корема.

6.   Не се подлагайте на строги диети. Да, те ще ви помогнат да свалите няколко килограма бързо, но не и дълготрайно. Освен това кожата ви ще се чувства много по-добре, ако свалите мазнините по-бавно.


Източник: momjunction.com

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори