Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2015-12-09 17:31:33 +0200 Няколко важни акцента, с които е добре да сме запознати предварително. Как се раждат близнаците и тризнаците?

Как се раждат близнаците и тризнаците?

Как се раждат близнаците и тризнаците? 470 900
Няколко важни акцента, с които е добре да сме запознати предварително.

Как се раждат близнаците  и тризнаците? Как тяхното раждане се различава от това на едно дете? Кога цезарово сечение е неизбежно?

Когато шийката на матката е разширена напълно, майката започва да напъва с помощта на акушер-гинеколога и акушерката. Когато първото бебе се роди, акушерката ще прегледа родилката, за да види как е разположено второто бебе. Между двете раждания могат да минат около 15 минути. След първото раждане контракциите ще започнат отново и изкуствените мембрани ще се разкъсат. След второто раждане майката се инжектира с ергометрин, за да може матката да се свие правилно и плацентата да бъде изхвърлена.

Раждането на близнаци не бива задължително да се счита за по-болезнено от това на едно дете, но със сигурност двата типа раждания имат други доста важни различия.

Ако и двете бебета са разположени с главата надолу, раждането е много по-лесно.

Ако обаче едно от двете е разположено седалищно (крачетата му са напред), то тогава цезаровото сечение е почти сигурният избор на израждащия екип.

Тъй като вероятността от усложнения, като увиване на пъпната връв, отлепване на плацентата и т.н., е значително по-голяма, когато приключи първото раждане, е необходим по-внимателен мониторинг както на излязлото бебе, така и на това, което предстои да се появи на бял свят. Така че раждането у дома или във вода при многоплодна бременност не е възможно.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори