Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2021-09-28 13:11:48 +0300 Д-р Мишел Борба разглежда седем черти на характера, от които децата имат нужда, за да просперират в един променящ се свят на несигурност Книга насочва родителите как се възпитават „Успяващите деца”

Книга насочва родителите как се възпитават „Успяващите деца”

Книга насочва родителите как се възпитават „Успяващите деца” 470 900
Д-р Мишел Борба разглежда седем черти на характера, от които децата имат нужда, за да просперират в един променящ се свят на несигурност.

Родителите често поощряват децата си да изкарват отлични оценки в училище и да посещават допълнителни извънкласни дейности, за да бъдат приети в най-добрите университети и да имат най-голям шанс за успешна кариера. Но дали това е правилната формула за възпитаването на един успяващ човек?

 

В новата си книга „Успяващите деца: Изненадващите причини някои да изостават, а други да процъфтяват” изтъкнатият детски психолог и учител с дългогодишна практика д-р Мишел Борба дава отговор на този въпрос и показва, че академичните постижения не са надежден показател за успех в XXI век.

 

 

Но защо твърде завишените очаквания към сегашните младежи допринасят за обезпокоителната тенденция децата ни да са по-тревожни и депресирани в сравнение с връстниците си от предишни поколения?

 

 „Успяващите деца: Изненадващите причини някои да изостават, а други да процъфтяватпредлага модел на възпитание, който цели не само да повиши успеха на децата в училище, а да им помогне да подобрят поведението си – да бъдат по-уверени и по-оптимистични.

 

С 40-годишния си опит като учител, детски педагог и образователен консултант д-р Борба предлага разумни и постижими съвети за родители и учители, които могат да бъдат приложени във всяка възраст.

 

Тя установява, че успешните и завършени личности се отличават със седем силни черти на характера – самоувереност, емпатия, самоконтрол, нравственост, постоянство, любознателност и оптимизъм. Усвояването на тези качества при децата води до намаляване на тревожността, помага им да се адаптират към променящия се свят и да могат да решават проблемите си.

Всяка глава в изданието разглежда поотделно седемте черти на характера и включва подходящи за възрастта дейности – игри, теми на разговор, книги и филми, които да развият и затвърдят съответните качества в децата.

Базирайки се на личния опит на авторката, „Успяващите деца: Изненадващите причини някои да изостават, а други да процъфтяватсе превръща в наръчник, който да ви помогне да опознаете силните страни на детето си, да го насърчите да се възползва от дарбите си и да се установи като една по-успешна, по-здрава и щастлива личност.

 

Д-р Мишел Борба е международно призната американска преподавателка, награждаван автор на 24 книги и експерт по възпитание на деца. Тя работи с над един милион родители и възпитатели по целия свят и на база на опита си предлага стратегии за укрепване на характера на децата.

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори