Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2018-12-18 11:53:46 +0200 Умножете грижите, които трябва да бъдат положени за едно болно дете, по две! Когато близнаците се разболеят...

Когато близнаците се разболеят...

Когато близнаците се разболеят... 470 900
Умножете грижите, които трябва да бъдат положени за едно болно дете, по две!

Когато близнаците започнат да влизат в контакт с външния свят и още повече, когато те тръгнат на ясла или детска градина, шансовете от разболяване растат. Умножете грижите, които трябва да бъдат положени за едно болно дете, по две!

Превенция: Всеки път, когато близнаците са в контакт с болно дете, измийте ръцете им със сапун. Препоръчително е винаги да имате мокри кърпички в чантата.

Аптека под ръка: Домашната аптека трябва да бъде напълно оборудвана и нищо не трябва да липсва. Всеки път, когато някоя опаковка свърши, я заменете веднага, преди да сте забравили за липсата.

Денонощни аптеки: Информирайте се за всички денонощни аптеки във вашия район (особено за тези, които предлагат лекарства против висока температура и антибиотици без рецепта)

Съдействие: Ако и двамата близнаци са болни, бъдете търпеливи. И това ще премине. Ако симптомите са тежки, помолете за помощ вашите близки. По този начин ще можете да дадете всичко необходимо и на двете деца, без това да означава вие самите да рухнете физически и психически от умора и безпомощност. Разпределете грижите на смени, които да обхващат цялото денонощие, в зависимост от работата, другите ангажименти и вашата издръжливост.

Дръжте ги далеч един от друг: Ако само едното дете е болно, опитайте се да ги държите на разстояние, за да не допускате и другото дете да се зарази. Ако е възможно, изпратете здравото дете при баба му или друг близък, на когото имате доверие.

Ваксини: Не забравяйте графика на ваксини, дадени от педиатъра.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори