Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2018-12-20 15:45:20 +0200 Кога бебето иска и кога наистина е готово да се храни самостоятелно са две различни неща. Кога бебето е готово да се храни само?

Кога бебето е готово да се храни само?

Кога бебето е готово да се храни само? 470 900
Кога бебето иска и кога наистина е готово да се храни самостоятелно са две различни неща.

Бебетата винаги си мислят, че са готови за нови преживявания. На 8-9-месечна възраст те вече посягат към храната и цапат всичко наоколо.

В това няма нищо лощо. Трябва да позволим на детето да е самостоятелно и да опитва нови неща, дори първите пъти това да доведе до бъркотия и хабене на храна, която ни се е исало бебето да изяде, а не да разсипва по масата и пода.

Не обезкуражавайте детето. Има бебета, които категорично отказват да бъдат хранени от родителите си и те са принудени да ги разсейват, за да успеят да им подадат няколко лъжички с храна. Бебетата смятат, че могат да се справят добре и сами, въпреки че това не е вярно. 

Това обаче не означава, че не трябва да им позволяваме да опитват и да опознават света. Около и след 12-месечна възраст движенията на бебето ще станат по-координирани и ще му е все по-лесно да се радва на храненето самостоятелно!


Източник: webmd.com

 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори