Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2022-02-08 18:50:19 +0200 Нека да поговорим също и за предимствата на продължителната употреба на детските колички. Кога трябва да спрем да използваме детската количка? - II част

Кога трябва да спрем да използваме детската количка? - II част

Кога трябва да спрем да използваме детската количка? - II част 470 900
Нека да поговорим също и за предимствата на продължителната употреба на детските колички.

Първа част на материала можете да прочетете тук.

 

1. Удобство

За родителите сред основните плюсове на употребата на количката е улесняването на придвижването  като цяло. Всички родители знаят, че времето им е ограничено и от тази гледна точка е по-лесно да използвате количката, особено когато става въпрос за изминаване на по-големи разстояния.

Със сигурност повечето майки са се сблъсквали с виковете „Уморен/а съм!“ или „Болят ме краката!“, след което детето сяда и отказва да направи още една крачка. В тези сценарии количката под ръка е безценно решение.

Това е особено валидно в случаите, когато планирате да изкарате цял ден навън с детето, например – разходка в зоопарка. Дългите разстояния са равни на уморени малки крака, а количката им предлага почивка, като същевременно продължавате да сте в движение. Това е идеалният вариант за употреба на количката за по-големи деца. Те могат да се разхождат напълно спокойно в продължение на няколко часа, но се нуждаят от почивката, която може да им осигури една количка. През топлите месеци, сенникът на количката също ги спасява и от прегряване.

Освен това, не само е страхотно вашето дете да се наслаждава на случващото се около него от удобството на детската количка. Също така е перфектното решение за съхранение на всички принадлежности и аксесоари, без които не можете да напуснете дома си.

 

2. Безопасност

Има моменти, когато да имаш очи и на гърба си не е достатъчно. Изборът да използвате количка може да осигури защита в ситуации, където би било опасно за детето да се изгуби.

Да изпуснем детето си от поглед е вероятно кошмарът на всеки родител. Проблемът е, че децата са естествено любопитни и обичат да изследват заобикалящата ги среда. Когато са закопчани на сигурно в седалката на количката, винаги знаете къде са.

 

3. Възможности

Децата се развиват с различна скорост. Може да имате 4-годишно дете, което прилича повече на 6-годишно или обратното. И така, кой може да каже дали някое от тях е твърде голямо за количка? По същия начин техните физически способности могат да варират – за някои преодоляването на големи разстояния може да е голямо предизвикателство.

За някои деца количката може да бъде и единственият начин за придвижване, за съжаление – например децата с увреждания или специфични медицински потребности.

 

Без съмнение има ситуации, където употребата на колички е повече от подходяща или дори належаща. Те са удобни за покриване на дълги разстояния или за осигуряване на безопасността на детето.

При всички положения продължителната им употреба лишава децата от ценно време за активно движение, което е сред основните причини да се въздържате от честа употреба на количката.

В заключение, никой не познава детето ви по-добре от самите вас и вашата преценка е ключова за това докога ще се възползвате от удобствата на количката и кога ще решите да престанете да возите детето в нея. Ако смятате, че имате нужда от повече време, не се принуждавайте да се откажете от нея прекалено рано.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори