Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2015-12-10 11:28:12 +0200 Кръстникът е духовният баща на детето и като такъв, той има задължение да допринесе значително за неговото възпитание. Кого да изберем за кръстник?

Кого да изберем за кръстник?

Кого да изберем за кръстник? 470 900
Кръстникът е духовният баща на детето и като такъв, той има задължение да допринесе значително за неговото възпитание.

Това че най-добрата ни приятелка знае всичките ни тайни и е била с нас къде ли не означава ли, че е подходяща и за кръстница на детето ни? Колкото и да настоява за това, как би могла да е сигурна, че е готова да поеме такава отговорност? Преди да й възложите това предизвикателство, първо спокойно рационално прегледайте всички факти.

Ролята на кръстника

Преди да споменем критериите, по които трябва да изберете кръстник на детето, нека първо си припомним какво всъщност поражда тази роля. Кръстникът е духовният баща на детето и като такъв, той има задължение да допринесе значително за неговото възпитание. Той ще му дава важни напътствия и ще присъства постоянно в живота му. Помнете това, когато избирате кръстница или кръстник.

Голямо решение

Ние не искаме кръстник, който отсъства, безразличен и непоследователен е към детето или се отнася с пренебрежение към задължителните процедури, които изисква кръщенето. Ето защо не избързвайте с избора. Помислете за това кой е наистина подходящ да стане кръстник на детето, без да това да има нещо общо с чувствата и емоциите ви. Фактът, че човек може да бъде добър приятел, не означава непременно, че е подходящ  за кръстник. Добрите му човешки и приятелски качества не са непременно предимства за тази нова роля.

Много често младите родители декларират желанието си да станат кръстници. Дори в повечето случаи показват желанието си по доста категоричен и леко агресивен начин. Това не означава, че трябва да се предадете на настоятелното „кандидатстване“, ако не усещате, че този човек е най-подходящият за кръстник. Нека не забравяме, че това е човек, когото избирате да поддържа близки отношения с детето ви за цял живот.

Добре е да изберете човек, чиито отношения със самите вас са били тествани нееднократно. Нали не желаете да се стигне до момент, в който да се наложи да спрете да говорите с кръстника на собственото ви дете, защото сте се скарали за нещо незначително?

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори