Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2020-12-14 11:28:43 +0200 Повтаряме тези азбучни истини като мантри, като молитви, като заклинания, защото толкова много ни се иска да вярваме, че можем да сътворим сами чудото. Коледа е магия. Четенето е магия. Книгите творят чудеса.

Коледа е магия. Четенето е магия. Книгите творят чудеса.

 Коледа е магия. Четенето е магия. Книгите творят чудеса. 470 900
Повтаряме тези азбучни истини като мантри, като молитви, като заклинания, защото толкова много ни се иска да вярваме, че можем да сътворим сами чудото.

Защото искаме децата да не спират да вярват в Дядо Коледа, в чудесата и това, че добрите винаги побеждават накрая. Затова сме готови на всичко, за да подклаждаме тази вяра!

Това е посланието, което нашите приятели, организаторите на Международния литературен фестивал за деца и младежи вече трета година се опитват да ви  предадат като ви срещнат с хората, които творят магията на книгата. Това са неуморните и вдъхновени писатели, преводачи и художници от различни страни и епохи по света. Тази година ще се вихрят в електронното пространство, но книгите си остават при вас, на рафтовете в книжарниците и в подаръчните кутии под елхата само на една ръка и едно желание разстояние.

В рамките на три дни 14 – 16 декември, на една крачка от тази толкова жадувана Коледа ще четете, ще рисувате, ще дискутирате, ще се вдъхновявате, ще правите буктрейлъри и ще си спомняте и ще мечтаете заедно с тях!

Те ще повдигнат мъничко тежката кадифена завеса, зад която крият тайните и ще подшушнат част от имената на техните чудотворци – Вадим Лазаркевич, Валери Петров, Капка Кънева, Борис Стоилов, Невена Ангелова, Мая Дългъчева, Нели Раданова, Мария Донева, Ненко Генов, Александра Георгиева, Мая Бочева, Марко Зимса и още много неуморни и усмихнати магьосници.

Повече за тях и за събитията, в които са ви забъркали, може да прочетете на адрес: 

 https://kids.literaryfest.org/https://www.facebook.com/SofiaChildrenandYouthLiteraryFest

Програмата ще се излъчва във фейсбук и ютюб канала на Международния литературен фестивал за деца и юноши, където ще има и записи на събитията. И дотогава, не забравяйте, че книгите са магия за многократна употреба, която води до пристрастяване с добри последици!

 

Фестивалът е организиран от Асоциация Българска книга с подкрепата на Министерство на културата и Столична община

 

За повече информация:

Цвета Брестничка,

Програмен директор на Софийския международен фестивал за деца и младежи

kidslitfestsofia@gmail.com

0878 944 805

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори