Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-10-07 16:01:06 +0300 Няма научни доказателства за това, че по време на бременността жените задължително трябва да пият поне по 8 чаши вода на ден. Колко вода трябва да пием по време на бременността?

Колко вода трябва да пием по време на бременността?

Колко вода трябва да пием по време на бременността? 470 900
Няма научни доказателства за това, че по време на бременността жените задължително трябва да пият поне по 8 чаши вода на ден.

Много жени се притесняват, че не поемат считаните за абсолютно задължителни 2 литра вода на ден и извън тях - допълнителни количества чай, сок, мляко... И това е съвсем нормално - бебето расте в утробата и притиска редица органи, включително и пикочния мехур.

Добрата новина е, че всъщност бременната жена се нуждае от общо около 10 чаши (2,3 литра) течности на ден. Но това не включва само вода. Можете да пиете по 3-4 чаши мляко или друга калциева напитка, например, от соя. А също и 1-2 чаши плодов или зеленчуков сок, билков чай, супа, оризова напитка или друга освежителна течност, която не съдържа алкохол.

Кафето и черният чай също влизат в бройката, но към тяхната консумация подхождайте внимателно заради съдържанието на кофеин и диуретичното им действие. 

Водата е чудесен начин да се освежите между отделните хранения. Ще си я набавите допълнително и заедно с плодовете, зеленчуците и киселото мляко.

Избягвайте напитките с добавена захар - освен че са калорични и вредни, те увеличават жаждата. Разбира се, добре е винаги да носите вода със себе си, но не бива да се чувствате длъжни да пиете непрекъснато от нея. 


Източник: todaysparent.com

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори