Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2021-10-25 17:20:02 +0300 „Никога не събуждайте спящо бебе“, може да изглежда като разумен съвет, но всъщност има ситуации, в които събуждането на вашето дете всъщност е по-доброто решение. Кърмене на новороденото на всеки 3 часа? Да!

Кърмене на новороденото на всеки 3 часа? Да!

Кърмене на новороденото на всеки 3 часа? Да! 470 900
„Никога не събуждайте спящо бебе“, може да изглежда като разумен съвет, но всъщност има ситуации, в които събуждането на вашето дете всъщност е по-доброто решение.

 Тук ще разгледаме кога ще искате да събудите новороденото си, за да го нахраните, колко дълго можете да оставите новороденото да спи без да яде и най-добрия начин да събудите новороденото си, когато е време за хранене.

 

Кога трябва да будим детето, за да се нахрани?

Събуждането на вашето новородено е обичайна практика за младите родители, за да се уверят, че получава достатъчно хранителни вещества. Друга причина за създаването на режим на храненето е бебето да се поставя достатъчно често на гърдите, за да получава тялото сигнал, че е необходимо да продължи да произвежда мляко. В допълнение към храненето на вашето бебе на всеки 3 часа (включително да го събуждате за това), не забравяйте да следите и други признаци, че бебето ви получава достатъчно.

 

1.) Когато вашият лекар го посъветва

Преди да разгледаме основните причини, поради които бихте искали да събудите спящото си бебе, за да го нахраните, първо държим да ви напомним, че това, което вашият педиатър ви съветва е основната препоръка, по която трябва да се водите, независимо от всичко, което пише в интернет. Ако не сте сигурни за нещо, което се случва с вашето бебе, трябва да се свържете с педиатъра си. Той ще ви посъветва кое е най-доброто за индивидуалния ви случай – възможно е да ви препоръчат по-често или по-рядко хранене на бебето, например.

 

2.) Преди бебето ви да си възвърне теглото при раждане

Бебетата обикновено губят около 7-10% от теглото си при раждане през първите няколко дни от живота си, според Kids Health. Това е нормално и е освобождаване на течности, които е поело отпреди раждането. Обикновено бебето възвръща това тегло за около 2 седмици. Така че до този момент вашата работа е да дадете на бебето си всички калории, от които се нуждае. Като не позволявате на вашето бебе да спи повече от 3 часа наведнъж (да, дори през нощта), то ще има достатъчно възможности да получи необходимите вещества и енергия за здрав растеж.

 

3.) За поддържане на кърмата

Кърменето, подобно на икономиката, се основава на търсенето и предлагането. Когато бебето ви го изисква, тялото ви го произвежда. За да може тялото ви да получава непрекъснато сигнал, че се нуждае от производство на повече мляко, честото кърмене (или изцеждането, ако се налага) е необходимо, за да поддържате постоянно количество кърма за бебето. Така че не забравяйте да будите бебето да се храни на всеки 3 часа през тези ранни седмици. Само не забравяйте, че не можете да кърмите твърде често!

 

Съветът да събудите новороденото поради горепосочените причини не означава, че предлагаме да гледате бебето си по график (като хранене на всеки 3 часа без изключения). Все пак трябва да храните бебето си при поискване и когато то показва сигнали за глад! Международната Ла Лече Лига препоръчва: „Насрочването на храненията на кърмаче прекалено на често през деня и нощта, особено през първите шест седмици, е свързано с бавно наддаване на тегло.“

Просто имайте предвид, че бебето може да огладнее и по-бързо от 3 часа с повече от 8-12 хранения на ден. Когато бебето ви покаже, че е гладно, нахранете го!

Ако новороденото ви бебе продължава да спи след третия час, трябва да го събудите, за да яде. И както бебето ви расте, постепенно расте и този интервал от време. След шестата седмица например, бебето не трябва да спи повече от 4-5 часа.

 

За всички етапи на развитие и нуждите на вашето бебе, попитайте своя педиатър на редовните детски консултации.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори