Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-06-20 12:29:57 +0300 Повикът на майчинството не различава възрастите и може да почука на вратата ни, дори когато сме само на 20. Майка на 20
Майка на 20 470 900
Повикът на майчинството не различава възрастите и може да почука на вратата ни, дори когато сме само на 20.

Защо едно едва 20-годишно момиче да избере майчинството? Какви ползи ще извлече то от този избор, и какви параметри трябва да вземе под сериозно внимание, преди да предприеме тази крачка? Нека да разгледаме плюсовете и минусите на това толкова важно решение.

Моментът на истината е настъпил. Ръцете треперят и виждаме размазано. Две малки червени линийки са се появили пред очите ни. Тестът за бременност е положителен. Бременна съм! Бременна съм? Декември, януари ... юни. Не мога да родя през юни – тогава са последните изпити за дипломата ми!

Защо 20-годишно момиче да избере да стане майка?

„Виждам бебета навсякъде“. Има момичета, които виждат около себе си бебета и семейства непрекъснато, а са само на 20. След ролята на ученичката, те изгарят от нетърпение да играят в пиесата, наречена "Майчинство". Те искат да бъдат майки и това е всичко, което виждат пред себе си. Тъй като това се е превърнало в целта на живота им, те решават да създадат семейство в относително ранна възраст.

„Случи се“. Липсата на достатъчно информация за контрацепцията е довела до това много момичета да забременеят в ранна възраст. Тези от тях, които не одобряват аборта, решават да запазят бебето.

 

Майка на 20 ... Защо да го направя?

Сега е моментът. Това е най-доброто време да се стане майка. Най-добрата възраст за раждане на дете е между 20 до 29 години.

Затворете пропастта. С майчинство на 20 можете значително да затворите пропастта на разликата в възрастта между родител и дете. Младата майка действително расте заедно с детето си, но и съзрява по-бързо от момичетата на нейната възраст.

Втора юношеска възраст. Когато станеш на 40 години, детето ти ще бъде на 20, а това означава, че ​​ще разполагаш с времето да изживееш второ тийнейджърство, без задължения и памперси.

Винаги в час. След няколко години ще споделяте едни и същи неща с дъщеря ти и ще гледате най-новите филми със сина ти, а ти ще си винаги в час с най-новите музикални банди и технологични джаджи.  

 

Майка на 20 ... Защо да не го правя?

На толкова ранна възраст е възможно раждането да не протече нормално или да се забави.

Малката разлика във възрастта между майката и детето може да се превърне в нож с две остриета. Едно дете трябва да отгледа друго дете. 20-годишното момиче може все още да не е в състояние да осъзнае тежестта и сериозността на ситуацията и да постави правилните основи за възпитание на детето и да гледа на случилото се по-скоро като на игра.

20-годишното момиче все още не е установило какво точно да прави с живота си. Дали тогава то е в състояние да вземе толкова сериозно решение? Решението, което тя ще вземе, по-вероятно ще бъдете импулсивно, а това неминуемо оказва влияние върху детето.  

Нулева кариера. Когато решите да заченете в ранна възраст, някои неща ще отидат на много заден план - училище, диплома, кариера. Водещият приоритет ще бъде възпитанието на детето.

 

Преди и след

Преди:

Програмата ми за деня включва събуждане, тренировка във фитнеса, ходене до университета, пиене на кафе с най-добрите ми приятели и дискутиране на въпросите на предстоящите изпити. Взимам бърз душ след шопинга и денят завършва с релаксираща напитка в някое от любимите ми заведения. Но вече не съм сама. Програмата ми трябва да се преправи за двама души.

След:

  1. Будя се в 08.00 часа за стандартна закуска. Водата кипи в каната за млякото на бебето, а до него вече е приготвено френско кафе с вкус на ванилия.
  2. "Нямам време да ходя на фитнес!" Комбинирай фитнес програмата си със сутрешната разходка на бебето. Обличай спортния екип и потегляйте навън с бебешката количка!
  3. Университетски курсове. За съжаление, колкото и умно да е бебето ти, все още е твърде малко, за да прояви какъвто и да е интерес към лекциите в университета. За няколко месеца ще трябва да се ограничиш до записките на лекциите на колегите си , взети от тях по време на курсовете.
  4. На кафе с приятели. Разбира се, следобедната уговорка за кафе с приятели няма да отпадне. Само че сега ти и приятелите ти ще пиете кафето си на най-модерната детска площадка в района.
  5. Вечер навън. След такъв дълъг ден едва ли ще си в състояние за релаксираща напитка навън. Време е за лягане – все пак утре те чака нов ден.

 

Промяната е видима

Повече от сигурно е, че нещата ще се променят коренно с бебето у дома. Ето и няколко примера:

  1. Първият номер за спешно набиране в телефона ти вече не е на най-добрата ти приятелка, а на педиатъра.
  2. Вече няма просто да преминаваш покрай бебешките магазини, а ще прекарваш не малко време в тях.
  3. Фрази като "Когато порасна и имам дете ..." завинаги отиват в миналото.
  4. Роднините и приятелите вече не могат да звънят, когато пожелаят. Въведи часове за контакт, когато бебето не спи!
  5. Екстравагантните партита и вечери у дома, които продължават до късно през нощта, вече принадлежат на доброто старо минало.
  6. Забравете всички непланирани еднодневни излети и разходки извън града. Вече не отговаряте само за себе си.
  7. Стикерът на гърба на колата "Внимавай, ВИП" ще бъде заменен с "Бебе в колата".

 

"Мамо"

Първата дума, която с нетърпение очакваме да чуем от бебето ни е „мама“. Но преди това да се случи, ще се наложи да положим доста усилия.

Подкрепата и помощта от семейната среда е от съществено значение. От първото хранене до първата баня ние имаме нужда някой да е около нас и да ни води. А и нека не забравяме, че дори да сме вече родители, трябва да присъстваме на рождения ден на най-добрата ни приятелка, както всяка друга година. Кой ще гледа детето? Майка ви, разбира се, кой друг?

Въпреки това, именно членовете на семейството са тези, които най-често критикуват решението за раждане в толкова ранна възраст. Родителите са убедени, че това би сложило край на ученето и кариерата. Те все още мислят за вас като за незрели деца, които не са в състояние да отглеждат своите собствени такива.

 

Младите майки

"На 22 съм майка на 2-годишно момиче. Разбрах, че съм бременна през лятото на 2007 г., като по същото време разбрах, че съм постигнала едни от най-добрите резултати на изпитите за колеж. Истината е, че в началото бях шокирана. Минах през много проблеми и дилеми. Първата ми работа беше да говоря с приятеля ми и със семейството ми. И двете страни заявиха, че ще подкрепят всяко решение, което взема. Реших да запазя бебето. Днес не бих заменила дъщеря си за нищo на света. Първият човек, който ми донесе цветя за дипломирането ми, беше именно тя. Прегръдката и целувката й бяха достатъчни, за да забравя всички трудности. Не беше лесно да се съчетаят и двете роли. Признавам, че беше трудно ". - Пени, 22 години.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори