Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-09-03 12:52:37 +0300 Повечето лекари се обединяват около тезата, че идеалната възраст да станете майка е от 20 до 35 години. Майка на 30

Майка на 30

Майка на 30 470 900
Повечето лекари се обединяват около тезата, че идеалната възраст да станете майка е от 20 до 35 години.

Повечето лекари се обединяват около тезата, че идеалната възраст да станете майка е от 20 до 35 години. Препоръчителната детеродна възраст, според някои гинеколози, е до 30 години, когато възможността за зачеване достига 25%, а рисковете за отклонения при плода в тази възраст са в пъти по-малки, отколкото през следващите десетилетия в живота на една жена.

Да разгледаме доводите "За" бременноста на 30+ години:

  • Жените, които стават майки на 30, имат повече издръжливост и енергия, за да се справят адекватно с изискванията, идващи с появата на новородено бебе в сравнение с майките след 40-годишна възраст.
  • Младата възраст на майката означава, че бабите и дядовците на бебето все още са в състояние да помогнат в отглеждането му.
  • По време на третото десетилетие от живота майката със сигурност е по-зряла по отношение на решенията, които взима, така че тя навлиза в майчинството с много повече динамика, отколкото през предишното десетилетие.
  • В сравнение с жените след 40, жената на това десетилетие е по-вероятно да зачене и да роди без никакви проблеми и усложнения.

 

А какви са контрааргументите?

  • Жените в началото на 30-те си години обикновено все още не са постигнали кариерните си цели, така че майчинството може преждевременно да блокира една от основните им мечти.
  • Това означава, че жената може да навлезе във фазата на майчинство с чувство на неудовлетвореност, а това прави цялата платформа, на която стъпва новото семейство, крайно нестабилна.
  • Незавършените бизнес планове могат да имат и икономически последици за семейството.
  • Желанието на жените да следват мечтите си за кариера и професионално признание може да доведе до огромни усилия, за да се справят добре с всички аспекти на живота си. Стресът и липсата на време неминуемо оказват влияние върху детето.
  • След 35-годишна възраст, вероятността за различни проблеми и усложнения по време на бременността се увеличава, в сравнение с предишното десетилетие

 

"Родих първото си дете, когато бях на 31. Бременността беше гладка, нямах никакъв проблем с раждането и детето ми се радва на отлично здраве. Спомням си, че когато разбрах, че съм бременна, се паникьосах. Мислех, че съм много млада и професионалният ми живот все още не е напълно уреден, а и съпругът ми, който беше на същата възраст, също имаше още много цели за постигане в професията си. Почувствах случващото се буквално като похищение, като грубо вмешателство в живота ми. Когато дъщеря ми се роди и безкрайното препускане започна, осъзнах, че съм взела правилното решение и че ако го бях забавила във времето, щях да сгреша. Отглеждането на дете отнема огромно количество време и енергия. Днес дъщеря ми е на 4 години и най-трудните ситуации са в миналото. Мисля, че сега не бих била в състояние да се справя с майчинството със същата всеотдайност, да дам същата енергия, да имам същото търпение, за да играя с нея, да издържа всички безсънни нощи."

- Ани, 35г. 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори