Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2016-04-11 15:29:41 +0300 Интернет поколението се различава значително от предшестващото го. Майките на новия век

Майките на новия век

Майките на новия век 470 900
Интернет поколението се различава значително от предшестващото го.

Като родители, ние често поклащаме глава, мърморейки: „Децата в днешно време“…

Да... Те са по-склонни да гледат в екрана на модерния си телефон, отколкото да разговарят с човека от отсрещната страна на масата. И докато това се случва пред очите ни, ние се питаме: Какви ли родители ще са един ден тези деца?

Всъщност това вече се случва. Част от децата на новия век, родени между 1980 и 2000 година, вече имат свое собствено поколение. По груби сметки, една от пет майки днес е именно „дете на новия век“.

Тези майки не желаят да отглеждат децата си така, както те самите са били отглеждани. Ето и най-любопитните разлики между майките на новия век и техните собствени родители.

Образовани са

Повечето майки на новия век симат университетска дилома и по този показател са на първо място сред останалите хора на тяхната възраст (дори от мъжете връстници), показва проучване на Белия дом.

На „ти“ с технологиите

Като цяло, това поколение е белязано от факта, че неговата поява съвпада с тази на явлението Интернет, така че не е никак изненадващо, че майките на новия век за силно привързани към технологиите. Средно всяка от тях използва активно поне 3-4 профила в различни социални мрежи – Facebook, Twitter и Pinterest, следвани от Linkedin и YouTube. Тези жени прекарват в тези платформи средно 17 часа седмично – с 4 повече от средностатистическите майки.

Не са майки денонощно

„Време само за мен“ – това е истински закон за новото поколение майки, който не подлежи на обсъждане.

Много работа и ниско заплащане

Въпреки че живеят в най-образованото поколение в историята, доходите на голяма част от майките на новия век са силно ограничени. Парадоксът се дължи на лошо стечение на обстоятелствата – началото на кариерата за много от тях е съвпаднала с икономическия срив. Работещите майки, които са започнали работа по време на рецесията, в момента печелят до 9% по-малко от тези, които не са. А това означава, че им се налага да вършат повече неща за по-малко време, за да са конкурентноспособни.

Различни са от майките си

Тъй като майките на новия век постоянно са притиснати от времето, те действат много по-различно от предшестващото ги поколение. Те много по-често предпочитат да общуват с родителите си онлайн и да изпращат покани за рожден ден, например, по електронната поща.


Източник: popsugar.com

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори