Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-04-23 17:48:43 +0300 Калбие Ходжева е акредитиран коуч към Международната коучинг федерация. През последните 6 години работи с родители в посока как да се разбират с децата си. "Мамо, усмихни се!"
"Мамо, усмихни се!" 470 900
Статия на Академия за родители
Калбие Ходжева е акредитиран коуч към Международната коучинг федерация. През последните 6 години работи с родители в посока как да се разбират с децата си.

 

Вярва, че щастливите родители могат да отглеждат и възпитават щастливи и уверени деца, така че светът да бъде по-спокойно място, изпълнено с детски смях. Създател на supermama.bg, както и на общност за подкрепа на родители. Майка на 22-годишно момиче.

 

Поглеждали ли сте се в огледалото, когато сте сърдити, ядосани и раздразнени? Харесвате ли се? Учени са установили, че само като си променим изражението, можем да изпитаме емоцията. Само една усмивка може да промени всичко.

А как усмивката се свързва с родителството?

Независимо какво се случва вътре в нас или около нас, нека се усмихваме на децата. По този начин им казваме „Аз те харесвам. Аз те обичам.“

  • Наблюдаване и осъзнаване – с каква енергия родителят избира да тръгне към детето си, как да регулира емоциите си и как да поведе с усмивка. Това е най-трудната част, която всеки трябва да свърши. С мислите си създаваме нашите емоции. Оплитането в торнадото от негативни емоции води само до съжаление и чувство за вина. Затова е важно да осъзнаем как се чувстваме.
  • Реакция – след като сме осъзнали как се чувстваме, е важно да се успокоим, преди да реагираме. Начините за успокоение могат да бъдат най-различни (медитация, връзка с природата, физическа дейност и др.). Позволете си да изпитате негативните емоции, приемете ги и дайте път на усмивката.
  • Водене с усмивка – пътят на осъзнаване и регулиране на емоциите се учи през целия живот. Забележете емоциите си, не реагирайте, когато сте гневни. Приемете се, дишайте и тръгнете с усмивка.

 

Повече по темата можете да научите от лекцията на Калбие Ходжева: 

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори