Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2018-05-04 13:28:29 +0300 Покупката на необходимите мебели и аксесоари става обикновено два-три месеца преди раждане, тъй като през следващите месеци няма да можете да си позволите лукса да обикаляте по магазините. Мебели и аксесоари за бебето. Как да подходим при избора?

Мебели и аксесоари за бебето. Как да подходим при избора?

Мебели и аксесоари за бебето. Как да подходим при избора? 470 900
Покупката на необходимите мебели и аксесоари става обикновено два-три месеца преди раждане, тъй като през следващите месеци няма да можете да си позволите лукса да обикаляте по магазините.

В началото,  когато бебето обикновено спи в стаята на родителите, може да се задоволите  с порт-бебе (бебешка кошница) или с количка. В този случай ще ви потрябва едно добро дюшече,  а изборът на креватче може да бъде отложен за кратък период. Консултирайте се предварително с педиатър кога е най-подходящият период да преместите новороденото да спи в бебешко креватче.

Поставката за преобличане обаче е необходима от самото начало, за да не се уморява гърбът на майката наведена над бебето в леглото докато му сменя пелените.

 

Внимавайте при избора на количка – трябва да е практична и устойчива, да се сгъва лесно с една ръка, да не е много тежка, да има три позиции за гърба и да може да се смъква в  хоризонтално положение когато бебето спи.

Практично и изгодно решение е някой да ви даде назаем или да купите на втора ръка необходимите аксесоари.  Бебето расте изключително бързо, някои неща ще са необходими само за известен период, а след 1-2 години напълно ненужни.  Тъй като цените са доста високи, това е добро алтернативно решение - стига да отговаря на условията за безопасност и да могат да се нагодят към помещенията  на вашия дом.

 

Украсете бебешката стая два месеца след раждането му. Ще знаете  по-добре бъдещите му нужди, както  и ползата и цената на нещата, които ще изберете. По този начин ще си спестите труд и пари.

Бебетата предпочитат чисти и ярки цветове – зелено, червено, синьо. Това са цветове, които привличат вниманието им и запалват  фантазията им.

В началните месеци детето приема всичко. С порастването си обаче, то си създава свои възгледи за пространството и тогава разбирате, че вкусовете ви може и да не съвпадат.

 

Опитът на приятели и познати, минали по този път ще ви помогне да решите евентуални проблеми и да направите правилния избор. Помнете, че решението и изборът на бебешки аксесоари  не е само ваше право. Включете и бащата. Неговият вкус и предложения ще ви помогнат да разберете необходимостта от всеки предмет. Решете и изберете заедно!

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори