Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2020-08-14 14:33:14 +0300 Клинт Едуардс е автор на книгите за родители Silence Is A Scary Sound и I'm Sorry… Love, Your Husband и същевременно списва блога No Idea What I’m Doing. Мъже, подкрепете жените си, когато отделят време за себе си!

Мъже, подкрепете жените си, когато отделят време за себе си!

Мъже, подкрепете жените си, когато отделят време за себе си! 470 900
Клинт Едуардс е автор на книгите за родители Silence Is A Scary Sound и I'm Sorry… Love, Your Husband и същевременно списва блога No Idea What I’m Doing.

Наскоро Клинт публикува статия в сайта ScaryMommy защо е важно съпрузите да подкрепят майките на децата им, когато те се нуждаят от време за себе си. 

 

"Съпругата ми Мел излиза да тича напоследък и забелязах няколко неща. Първо, тя изглежда доста секси в спортния си екип. Но това, което забелязах извън физическите неща, е, че тя отделя повече време за себе си и аз съм много щастлив от това.

Тя споделя за своите цели в бягането. Има претенции за маратонките и екипа си и, честно казано, откакто имаме деца, това е максимумът на грижите, които полага за себе си. Тя дори ме покани да се присъединя към онези онлайн маратони, където всеки бяга независимо къде се намира, и сравняват постиженията си с мобилно приложение на телефона.

 

Сега искам да изясня, че това не е пост, в който съпруг обяснява на жените, че трябва да влязат във форма щом съпругата му го прави, а децата да ходят по дяволите. Всъщност искам да кажа, че повечето майки не отделят време да се погрижат за себе си и в 90% от случаите причината е, че се чувстват виновни, че го искат, затова когато всъщност го правят, трябва да направим всичко възможно да почувстват подкрепата ни.

 

В повечето майки е загнездена идеята, че ако не се занимават 24 часа на ден, 7 дни в седмицата със своите отрочета, това значи че не се справят с робята си на родител. Освен това го има и факторът на общественото мнение, и това, че всяка майка съди другите за едно или друго, и в един момент, за да удовлетвори своите и чуждите очаквания, повечето майки не осъзнават, че не задоволяват собствените естествени потребности.

Сигурен съм, че всяка майка, която прочете тези това, ще се разпознае в думите ми.

 

Преди няколко години Мел и аз направихме следната уговорка. Всеки от нас получава по три часа седмично, за да правим каквото си поискаме. В неделя следобед аз обикновено обикалям с колелото или се занимавам с писане. Но когато беше ред на Мел, обикновено трябваше да се карам с нея, за да се откъсне от семейството, за да може да излезе в задния двор и градината или да отиде в нашата спалня и да прочете книга. Дълго време не разбирах това, докато един ден тя не спомена, че ѝ е трудно да се откъсне от ежедневието си и времето за нея не ѝ носи релакс, освен ако не е сложила предварително всичко в ред.

Естествено, с три деца редът у дома е непостижим и нямаше нужда да се тревожи за домакинските задачи, за да може да отдели време за себе си. Но това нямаше значение и всеки път, когато беше неин ред да си почине, аз трябваше да ѝ припомня това. Едва наскоро тя започна да усеща, че всъщност напълно го заслужава.

Мисля, че повечето майки се борят със същите тези чувства и не им е нужно много, за да се почувстват виновни, че отделят време за себе си. Една забележка от съпруга им, едно телефонно обаждане, за да попитат къде е нещо, една поискана услуга и те моментално се връщат обратно в ежедневната въртележка на майчинството. Истината, че майките имат нужда от време, в което да не бъдат майки. Трябва им време, за да бъдат тези, които са били преди появата на децата и едно от най-добрите неща, които съпругът може да направи, за да им помогне в това време, е да ги подкрепят.

 

Ако съпругата ви е споменала, че мисли да отиде на фитнес, или да бяга, да кара колело, да се занимава с кросфит, кажете ѝ да отдели малко повече пари за качествена екипировка и да си избере по-хубавата зала, вместо най-близката; не се заяждайте за разликата в цената. Тя със сигурност е наясно със семейния ви бюджет също толкова добре, колкото и вие. Платете входната ѝ такса и не я наричайте "пари на вятъра". Насърчете я активно в това начинание.

Ако реши, че иска да се присъедини към читателски клуб или да излезе някоя вечер с приятелки или да започне да пише книга, направете си заедон график, дпогрижете се за децата и не се оплаквайте от това.

И определено не искайте услуга в замяна.

Тя може да иска да се занимава с градинарство, или блог, или скрапбукинг, или медитация, или йога, или шиене, или плетене, или поправяне на коли ... каквото и да е, подкрепете я на 100%, когато тя отделя време за себе си.

 

Ако забележите, че жена ви започва да се задушава докато прекарва времето си изцяло с децата, погрижете се тя да прекара няколко часа сама. И докато тя се отдава на малко заслужена почивка не поддавайте на натиска на децата, които търсят мама, и ѝ позволете да се наслади на собственото си време.  Обяснете на децата, че тези моменти за мама са специални и никой няма право да я безпокои.

Преди всичко, погрижете се да премахнете цялата тази вина, че жена ви отделя време и пари за себе си, и я заменете с успокоение. Уверете се, че тя се чувства удобно, като поема дълготраен ангажимент към себе си, и я подкрепете в дългосрочен план, когато реши да се погрижи за себе си. Не впускайте да я критикувате след първите две седмици. Гледайте на времето и парите като на инвестиция в нея, във вашия брак и семейството ви, защото това е точно това.


Вярвайте ми.

Тя ще го оцени и честно казано, след всичко, което една майка дава на семейството си, тя определено го заслужава."

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори