Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2020-12-23 10:17:22 +0200 Възрастните често казват на децата: „Прави нещата както ти казвам!“, но те забравят, че детето следва поведението на родителите си. Навиците на родителите, които пречат във възпитанието на детето

Навиците на родителите, които пречат във възпитанието на детето

Навиците на родителите, които пречат във възпитанието на детето 470 900
Възрастните често казват на децата: „Прави нещата както ти казвам!“, но те забравят, че детето следва поведението на родителите си.

Днес ви представяме навици, които да избягвате като родители, за да помогнете на детето си да стане щастлив и самоуверен възрастен.

  1. Избягвайте да забранявате на детето да използва мобилен телефон и таблет, ако след това прекарвате цялото си свободно време, взирайки се в собствения си телефон.
  2. Не се опитвайте да научите детето си да уважава възрастните хора, да им отстъпва място в превозно средство например, ако вие не забелязвате възрастните хора наоколо, които се нуждаят от помощ.
  3. Не очаквайте уважение и внимание от детето си, ако същевременно то е свидетел на това как вие не се отнасяте с уважение към собствените си родители.
  4. Детето ви няма да разбере защо трябва да се храни здравословно и да консумира зеленчуци и плодове, ако вие често консумирате вредни храни и алкохол.
  5. Не очаквайте от детето активно да чете книги, ако прекарвате всичките си вечери в гледане на телевизия.
  6. Ако искате детето ви да спазва правилата за движение по пътищата, постарайте се и вие да не ги пропускате.
  7. Искате да чувате само истината от детето си, то тогава опитайте се и вие да не използвате лъжи, дори такива, които считате за „бели“.
  8. Ако държите детето ви да си ляга рано, за да си осигури здравословно количество сън, не забравяйте да се грижите и за вашия сън като избягвате да лягате прекалено късно.

Децата сe влияят от заобикалящия ги свят, но вашите действия и нагласи имат най-силно влияние върху тях, когато става въпрос за придобиването на здравословни навици. Даването на добър пример, особено във връзка с хранене, безопасност и общуването с другите в подрастваща възраст им помага да станат по-независими и по-пълноценни членове на обществото.

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори