Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-02-04 10:49:15 +0200 Успешното възпитание на деца не се учи за един ден Наръчник за добри родители

Наръчник за добри родители

Наръчник за добри родители 470 900
Успешното възпитание на деца не се учи за един ден

Изграждането на уменията, нужни за това да сме добри родители, изискват време и постоянно учене. Ето и няколко фундаментални съвети, които да следвате:

  1. Бъдете добър слушател.

За да разбирате детето, а това е от изключителна важност, трябва да се научите да го слушате. Много родители просто повтарят на децата си какво могат и какво не могат да правят, без да им оставят възможността да споделят своите страхове, притеснения и колебания. Уверете се, че обръщате достатъчно внимание на децата си по време на общуването с тях.

  1. Показвайте любовта си.

Ясно е, че всички родители обичат децата си, но е важно да показвате любовта и привързаността си. Децата не могат да четат мисли! Прегръдка и няколко мили думи всеки ден ще накарат хлапето ви да се чувства, от една страна, ценено и обичано, а от друга – защитено и щастливо.

  1. Прекарвайте пълноценно времето си заедно.

Има разлика между това да „прекарвате време заедно“ и да „прекарвате пълноценно времето си заедно“. Опитвайте се да избягвате клишетата и да разнообразявате заниманията. Учете ги на важните неща и ценности чрез игри и истории, разказани на любимо за семейството място. Това ще заздрави емоционалната ви връзка.

  1. Дайте пример със себе си.

Родителят е първият модел за подражание на детето. Никога не забравяйте, че това, което казвате, трябва да съвпада напълно с последващите в действия.

  1. Поставете се на тяхно място.

Преди да критикувате поведението на детето си, първо се опитайте да разберете неговата гледна точка. Спомнете си за вашите постъпки като малчуган. Винаги давайте възможност на детето да обясни действията си. Лесно е да съдите, но дългосрочните резултати ще са по-добри, ако умеете да прощавате и разбирате.


Източник: momjunction.com

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори