Bulgaria
info@babyspace.bg 359 2 489 94 92
2019-04-01 10:46:18 +0300 Ние имаме силата да посрещнем най-дълбоките нужди на децата си обмислено и с необходимото внимание. Нещата, от които вашето дете наистина се нуждае, но не знае как да ви го каже

Нещата, от които вашето дете наистина се нуждае, но не знае как да ви го каже

Нещата, от които вашето дете наистина се нуждае, но не знае как да ви го каже 470 900
Ние имаме силата да посрещнем най-дълбоките нужди на децата си обмислено и с необходимото внимание.

Когато тези нужди не се удовлетворяват продължително време в едно растящо дете, това оставя дълбока дупка, която те отчаяно търсят да запълнят с нещо или с някой друг.

Ако прочетете този списък и чувствате, че не полагате достатъчно усилия в една или друга посока, моля, не се чувствайте обезкуражени, съдени или осъждани. Просто предприемете необходимите стъпки, за да посрещнете нуждите на децата си. Чудесното в децата е, че умеят да прощават без остатък!

Можете също така да прочетете този списък и да помислите, че никой не е открил топлата вода с него. Е, поздравления, вероятно сте фантастичен родител. Но отделете малко време и се вгледайте внимателно в училището на вашето дете, в средата му - приятелчетата и инициативите, с които се ангажира. Говорете си с приятелите на децата си и бързо ще видите, че не всички са обгрижени и изслушвани по същия начин. 

Именно затова е важно да говорим за тези неща. Няма нужда да засрамваме родителите, когато налице е някой пропуск в отношенията с децата им, а е важно да акцентираме върху това, което липсва в този свят. И как ние като майки можем да постигнем такава огромна разлика в този свят чрез дара и привилегиите на майчинството.

Когато отглеждаме и възпитаваме добри хора… ние оказваме огромно влияние на света! И точно за това се отнася този списък.

И така, от какво имат нужда децата?

  1. Да ги обичате безусловно, дори в моментите когато не сте съгласни с поведението или позицията им.
  2. Отдавайте им вниманието си не само когато го търсят. Интересувайте се какво се случва с тях и живота им още от съвсем ранна детска възраст.
  3. Подкрепяйте ги независимо от изборите им. 
  4. Понякога казвайте "не" и поставяйте ясни граници - именно така се възпитава уважение и съобразителността.
  5. Позволете им да намерят собствен път в живота и да го изживеят пълноценно.
  6. Наказвайте ги, когато е необходимо. Дисциплината е важна, за да научат, че всяко действие носи последствия.
  7. Отделяйте си време на четири очи - по този начин ще се чувствам специални за вас.
  8. Дайте им възможността да бъдат независими (но не и безотговорни).
  9. Прегърнете тяхната индивидуалност! Научете ги да гледат напред и да се целят високо, независимо дали имат изявеен талант или не. 

 

Текстът е адаптиран от: https://www.familyfelicity.com/

 

Коментари

Neutral avatar

Подобни статии


Нашите спонсори

Нашите партньори